НЕЗАПОСЛЕНИМ ДАМАМА ПО 30 ЕВРА ЗА ОСМИ МАРТ

На предлог предсједника Општине Пљевља др Дарија Вранеша усвојена је Одлука о једнократној финансијској помоћи женама са евиденције Бироа рада Пљевља. На основу ове Одлуке све даме које се налазе на евиденцији Бироа рада Пљевља добиће по 30 евра.

-До сада се нико никада није сјетио да поводом Осмог марта уручи незапосленим дамама скроман поклон. Ако желимо да будемо демократско друштво, ако желимо да будемо правдољубиви, ако желимо социјалну равноправност, морамо размишљати о свим категоријама нашег друштва. Неправедна би била одлука да су све даме запослене у Општини Пљевља добиле по 200 евра, док припаднице љепшег пола које су незапослене не добију ништа, навео је Вранеш.

Овом одлуком је прекинута дугогодишња пракса да се свака жена запослена у Општини и јавним установама новчано дарује поводим Осмог марта.

-Позвао сам све колегинице из Општине Пљевља да се сјете како им је било када су оне биле на Бироу рада. Буџет Општине Пљевља је буџет свих њених грађана. Са њим се мора управљати праведно, рационално и домаћиснки. Још једном напомињем да смо ми ту због грађана, а не грађани због нас. Не смијемо заборавити да и незапослене жене плаћањем пореских обавеза пуне општинску касу. Такође, позвао сам и остале друштвено одговорне компаније у нашем граду, првенствено Рудник угља и ТЕ Пљевља да учине исто, односно да дио средстава којим дарују своје запослене, солидарно пребаце на рачун незапослених жена у нашој општини, нагласио је у свом излагању предсједник Вранеш.

Даме које су стекле право на овај поклон, биће путем локалних медија благовремено информисане како и на који начин ће се регулисати исплата новчаних средстава.