Od danas u funkciji parking servis u gradu – u opremu uloženo 85.000 eura

Na parkingu iza zgrade “Ekspresa” od danas je u funkciji novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja za 78 parking mjesta.

Obilasku, puštanju u rad i upoznavanju sa novim servisom kojim upravlja doo “Čistoća” prisustvovali su predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović sa saradnicima i rukovodstvo preduzeća “Čistoća”.

Direktor gradskog komunalnog preduzeća “Čistoća”, Saša Ječmenica kazao je da razvoj usluga parking servisa sa elektronskom opremom unaprijeđuje kvalitet usluga parkiranja, u smislu efikasnosti, doprinosi većem povećanju prostora za parkiranje u centralnoj gradskoj zoni, a kako je naveo preduzeće će se u narednom periodu baviti identifikacijom potencijalnih novih parking mjesta u gradu.

„„Čistoća“ doo krajem prošle godine preuzela još jednu komunalnu djelatnost iz oblasti pružanja parking usluga, gdje smo zajedno sa Opštinom Pljevlja usaglasili potrebu podizanja kvaliteta usluge na tom polju. Ranije smo izvršili anketu korisnika parking usluga stanara iz užeg gradskog jezgra i na osnovu komunikacije sa njima utvrdili da sa nestrpljenjem očekuju da ta oblast komunalnih djelatnosti bude uređena. Kao što smo i obećali građanima, upravo današnjim puštanjem u rad ovog parking servisa uspjeli smo da na inovativan način korisnicima ispunimo potrebe. Nadam se da ćemo u narednom periodu poboljšati kvalitet usluga, ne samo parking servisa, već da ćemo sprovesti sve one inovacije u ovoj oblasti koje smo obećali u našim javnim nastupima, a koje predstavljaju bolji i kvalitetniji život savremenog čovjeka”, kazao je Saša Ječmenica, direktor doo “Čistoća”.

On je podsjetio da ovo preduzeće raspolaže sa 335 parking mjesta od kojih je 204 pokriveno sistemom zatvorenih parkinga, a da je građanima omogućeno plaćanje usluge na nekoliko načina: putem sms servisa, trafik karti i plaćanjem kod operatera, kao i korišćenje povlašćenih pretplatnih karata za stanare Prve gradske zone koje će iznositi 8 eura sa uključenim PDV-om.

Predsjednik Opštine Pljevlja istako je važnost osavremenjavanja parking usluga u gradu, koji je kako je istakao odgovor pljevaljske lokalne uprave da izlazi u susret potrebama građana.

“Danas smo svjedoci puštanja u opticaj jednog od najsavremenijih sistema upravljanja parking uslugama u Crnoj Gori. Na ovaj način približavamo se savremenim evropskim gradovina kojim se uređuje sistem javnih parkirališta. Naš cilj je da Pljevlja uredimo koliko možemo i građanima stvorimo uslove za kvalitetan način urbanog življenja u svim gradskim područjima. Svjedoci smo da je grad čist, da “Čistoća” redovno obavlja poslove iz svoje nadležnosti, centralno gradsko jezgro dobilo je urbani izgled. Pljevlja postaju centar sjevera, mjesto za dolazak a ne odlazak”, kazao je Golubović.

Kako su saopštili iz lokalne uprave, u narednih nekoliko dana očekuje se zatvaranje  rampom i opremanje elektronskom opremom parkinga “Borovo” sa 60 mjesta. Vrijednost radova na ova dva parkinga iznosila je oko 85.000 eura, a cijena po započetiom satu iznosiće 0,40 €.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja