Ambasador Republike Češke Karel Urban boravio u posjeti opštini Pljevlja

Ambasador Republike Češke u Crnoj Gori, g-din Karel Urban boravio je juče (10.oktobar 2019.godine) u radnoj posjeti  opštini Pljevlja. Tokom prve zvanične posjete Pljevljima, ambasador Urban je razgovarao sa predsjednikom opštine Igorom Golubovićem, nakon čega su, zajedno, obišli  dva najveća privredna subjekta u Pljevljima-Rudnik uglja AD i Termoelektranu.

Predsjednik Golubović je upoznao ambasadora sa sa svim prirodnim i privrednim resursima koje Pljevlja imaju, kao i razvojnim planovima i projektima u narednom periodu, ali i sveukupnim društvenim i ekonomskim ambijentom u gradu. Predsjednik je posebno istakao sve one potencijale, koje Pljevljima daju status industrijskog i energetskog centra Crne Gore.

Češkog ambasadora zanimala je aktuelna situacija, kao i mogućnosti privrednog i ekonomskog razvoja i naglasio je da je Češka Republika  zainteresovana za produbljivanje ekonomskih veza sa našom zemljom i jače prisustvo njenih kompanija i investitora u Crnoj Gori, pa samim tim i u našoj opštini.

Na sastanku je otvorena mogućnost saradnje sa opštinom u Češkoj koja se suočavala ili se suočava sa sličnim problemima koje Pljevlja trenutno imaju, kao i u oblasti razmjene kulturno umjetničkih programa i prezentacije češke kulture u Pljevljima.

 

Kabinet predsjednika