Ambasadorka SAD-a u radnoj posjeti Pljevljima

Tokom radne posjete Pljevljima, nj.e. Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke sastala se, 06. decembra 2019. godine sa predsjednikom Opštine Pljevlja Igorom Golubovićem i njegovim timom, sa kojima je razgovarala o mogućnostima i pravcima daljeg razvoja Pljevalja.

Predsjednik Golubović upoznao je gospođu Rajnke sa društveno – ekonomskim, geografskim i istorijskim karakteristikama Opštine, značajnim resursima iz oblasti energetike, rudarstva, šumarstva, poljoprivrede, budućim planovima i mogućnostima daljeg privrednog i društvenog razvoja najsjevernije crnogorske opštine.

Ambasadorka je tokom boravka u Pljevljima posjetila i JU „Dnevni centar“ i NVU „Zračak nade“ gdje je obišla sve prostorije u kojima se odvija grupni i individualni rad sa korisnicima. U znak zahvalnosti posjetom, djeca iz iz NVU „Zračak Nade“ i “Dnevni centar” uz podršku volontera i zaposlenih izvela su prigodan program.

Posle druženja sa korisnicima i obilaska prostorija, nj. e. Ambasadorka Rajnke se sastala sa direktoricom JU “Centar za dnevni boravak Pljevlja” kao i upravom Udruženja “Zračak nade”. Teme razgovora bile su položaj i ostvarenja osnovnih prava djece i mladih sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u Pljevljima, rad NVU „Zračak Nade“ i JU “Dnevni centar Pljevlja”.
Odlična saradnja američke ambasade, ŽFK „Breznica“ i Opštine Pljevlja, proizvele su značajnu podšrku u organizaciji 6. Međunarodnog fudbalskog turnira prijateljstva za žene koji je u Pljevljima, uz prisustvo njene ekselencije Rajnke otvoren 07. decembra 2019. godine. Turnir je uspješno organizovao Fudbalski klub “Breznica”, uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori i Opštine Pljevlja. Okupio je12 timova u seniorskoj i 8 timova u kadetskoj konkurenciji iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne, Makedonije, Slovenije i Bugarske.

Kabinet predsjednika