ČESTITKA POVODOM OBILJEŽAVANJA 21. MAJA, DANA NEZAVISNOSTI CRNE GORE

Drage građanke i građani Pljevalja i Crne Gore,

upućujem vam najiskrenije čestitke povodom 21. maja, Dana nezavisnosti – najsvijetlijeg datuma u istoriji moderne Crne Gore.

Proslavljamo dan kojim smo prije 15 godina potvrdili istorijsku potrebu i htijenje Crne Gore, da samostalno odlučujemo i biramo puteve kojim ćemo se kretati zajedno sa svojim potomcima.

Prije 15 godina, 21. maja 2006. godine, zadali smo sebi važan zadatak, da gradimo modernu Crnu Goru 21. vijeka, onako kako i priliči našoj naciji – dostojanstveno, slobodarski, civilizovano, prateći ciljeve razvoja i prosperiteta savremenijih evropskih naroda okupljenih u zajednicu Evropske unije.

Neka nas ovaj, i svaki naredni 21. maj objedini oko ideje koja se obnovila 2006. godine, da će generacije koje se rađaju u nezavisnoj Crnoj Gori umjeti da vrijednuju i slave obnovu crnogorske nezavisnosti, da čuvaju svoju državu i njene nacionalne interese, svoju multikulturalnost, kao civilizacijske vrijednosti svoje domovine koje su se vijekovima kroz istoriju poštovale.

Vjerujem da smo svi mi Pljevljaci, jednako kao i ostali državljani Crne Gore svjesni postignutog uspjeha u procesu evropskih integracija naše Države, na čijim temeljima gradimo bolju budućnost za naše građane i jačamo međusobno uvažavanje različitosti sa kojima se Crna Gora vijekovima ponosila.

Neka je vječna Crna Gora!

S poštovanjem,

                                                                                             PREDSJEDNIK
       Igor Golubović