Devet „Luča“ u Srednjoj stručnoj školi

Prigodnom ceremonijom u sali Skupštine Opštine Pljevlja danas je, uz prisustvo predstavnika pljevaljske lokalne samouprave, profesora i roditelja, proslavljena mladost, uspjeh i talenat najboljih učenika Srednje sručne škole koji su dobitnici prestižne diplome „Luča“.
Potpredsjednik Opštine Pljevlja Mervan Avdović obratio se u svoje i u ime Opštine Pljevlja najboljim učenicima škole i zahvalio se upravi na ukazanoj časti što prisustvuje uručivanju najvećeg priznanja učenicima za rezultate ostvarene tokom dvanaestogodišnjeg školovanja.
On je, obraćajući se maturantima isatakao da je privilegija biti među ljudima koji su svoju mladost posvetili znanju.
“Dragi maturanti, danas dobijate formalno priznanje, diplomu „Luča“ kao krunu prethodnog školovanja. Danas je ispunjen vaš san i višegodišnji cilj koji ste vi sami sebi postavili i koji ste svojim radom ostvarili. Pred vama je sledeći izazov, upis na fakultet i ponovno dokazivanje. Već imate najbolju startnu poziciju za dalje školovanje, a nju čine radne navike, stečeno znanje i mentalitet pobjednika. Sticanje znanja je cjeloživotni proces, radne navike će biti prilagođene novonastaloj situaciji, a mentalitet pobjednika vam uliva samopouzdanje. Izražavam želju da nastavite vrijedno i predano da radite, da se usavršavate, jer znanje vam niko ne može osporiti i oduzeti. Ali, i pored toga trudite se da izrastete u dobre, čestite i poštene ljude”, poručio je Avdović.


Direktor škole Miljan Mitrović čestitao je laureatima na postignutim rezultatima i poželio im uspjeh u budućem radu, izrazivši zahvalnost što su odrasli u velike ljude. On je izrazio žaljenje zbog ograničenja u radu koja su protekle godine bila izazvana pandemijom korona-virusa, ali i zahvalnost što su zajedno uspjeli da prevaziđu i takav izazov.
„Znam da ste u zadnjih godinu dana došli do istog zaključka – da vam je najljepša godina života ostala u sijenci korona-virusa. Kako je u cijelom svijetu, tako je bilo i kod nas, prilagođavali smo se i prilagodili. Ne sumnjam uopšte u vas i znam da ćete, ma koji putem izaberete hodati, biti prvi. Žalim naglastiti da Srednja stručna škola po prvi put u istoriji ima ovoliki broj đaka koji su dobitnici diplome „Luča“, pa koristim priliku da se zahvalim svima zbog doprinosa”, kazao je Mitrović.
On je izrazio nadanje da će svi maturanti Srednje stručne škole, a naročito nosioci diplome “Luča” pronaći put do cilja.
“Nemojte da trčite, nego polako koračajte, jer kako kaže stara izreka: „Tiha voda i brijeg roni“. Ja vam se još jednom u svoje lično ime i u ime kolektiva škole zahvaljujem i želim vam da odmorite u predstojećem periodu koji imate do upisa na željene fakultete”, zaključio je Mitrović.
Dobitnica diplome „Luča I“ i nagrade Opštine Pljevlja – knjige „Istorija Pljevalja“ i novčanog iznosa od 100 eura za školsku 2020/2021 godinu je Danka Džarić, dok su dobitnici diplome „Luča II“ i nagrade Opštine Pljevlja – knjige „Pljevlja novopazarski Sandžak“ i novčanog iznosa od 50 eura za školsku 2010/2021 godinu: Jelena Mrdak, Luka Lučić, Marija Kunarac, Svetlana Kljajević, Emilija Nenezić, Rade Despotović, Ljubisav Zorić i Jovana Tanasković.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja