Додијељен значајан број премија за спортске резултате спортистима и спортисткињама као и  клубовима са територије општине Пљевља

Секретаријат за спорт и младе, у првих шест мјесеци 2024. године  додијелио  је значајан број премија за спортске резултате спортистима како у појединачном спорту тако и у екипном, пружајући им на тај начин додатну финансијску подршку за бављење спортом.

У складу са чланом 17 Одлуке о финансирању спорта (“Сл.лист ЦГ-општински прописи”,бр.08/19), у коме се каже да: „Спортисти који су чланови спортске организације регистроване на територији општине Пљевља, на предлог исте, може се додијелити премија за остварен спортски резултат на званичним такмичењима, екипно и појединачно” , додјељена су средства у износу од  7.245,00 € од планираних 12.500,00 € што је више од 60% планираног Буџета Општине Пљевља за ову намјену.

Статистички гледано, од појединачних спортова највише средстава, самим тим и највише медаља, освојили/добили су сљедећи клубови:

  • КК „Потоци“
  • АК „Рудар“
  • Стрељачки клуб „Центар“
  • Карате клуб „Рис“
  • Шаховски клуб „Основних и средњих школа“
  • Џудо клуб „Пљевља“

Што се тиче екипних спортова, премију за спортске резултате поводом освајања титуле у женском фудбалу, добио је Фудбалски клуб „Брезница“.

Ово је још једна у низу активности коју спроводи Секретаријат за спорт и младе Општине Пљевља са циљем афирмације дјеце и омладине да се баве спортом, да постижу врхунске  резултате и самим тим да помовишу град како у земљи тако и у иностранству.