Donešena Odluka o dodjeli subvencije za kupovinu bicikala za 2021. godinu – na Javni poziv odazvao se veliki broj sugrađana

Promocija zdravih stilova života i zaštita životne sredine kroz korišćenje alternativnih vidova prevoza, ciljevi su Opštine Pljevlja, koja se približava okončanju realizacije projekta, odnosno Javnog poziva za subvencionisanje kupovine bicikala za 60 građana i građanki Pljevalja.

Javni poziv za čiju realizaciju je iz Budžeta Opštine izdvojeno 5.000 eura, raspisan je u martu 2021. godine i trajao je mjesec dana, a na adresu Opštine Pljevlja pristiglo je 98 prijava.

Pravo  prijave na Javni poziv za subvenciju na kupovinu bicikala imali su svi građani sa prebivalištem u opštini Pljevlja, a prvih 60 koji su ispunili propisane uslove stekli su pravo na subvenciju u visini od 50% cijene, najviše do 80,00 eura iznosa cijene bicikla.

Komisija za dodjelu subvencije za kupovinu bicikala za 2021. godinu u sastavu: Borjan Džogaz – predsjednik i članovi Jovana Krivokapić, Jasmin Kuluglija, Predrag Kalpačina i Mirjana Lučić, ocjenjivala je pristigle zahtjeve i utvrdila listu, nakon čega je donijela Odluku o dodjeli subvencije za prvih 60 građana i građanki koji su ispunili uslove Javnog poziva. Kako je navedeno u Odluci, uslove za subvenciju ostvarilo je 94 sugrađana, dok četiri lica nisu ispunila neki od uslova Poziva.

Imajući u vidu veliku zainteresovanost građana za Javni poziv, kao i važnost bavljenja fizičkom aktivnošću, Komisija je uputila predlog predsjedniku Opštine Pljevlja i Sekretarijatu za društvene djelatnosti za odobrenje subvencija za preostalih 34 lica koji su ispunili uslove poziva, o čemu će javnost naknadno biti obaviještena.

Građani koji su ostvarili pravo na subvenciju za kupovinu bicikala potpisaće u narednih pola mjeseca Ugovore sa Opštinom Pljevlja, prije čijih potpisivanja su u obavezi dostaviti fakturu sa pečatom i potpisom ovlašćenog lica, fiskalni račun od obavljene trgovine i serijski broj bicikla. U suprotonom se pravo na subvenciju gubi, a istu dobija prvi naredni građanin ili građanka koji su ispunili uslove Javnog poziva.

Odluku o dodjeli subvencije za prvih 60 građana i građanki koji su ispunili uslove javnog poziva, možete pogledati OVDJE.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja