Drugi Javni poziv za polaznike obuke tkanja /informisanja u vezi sa povezivanjem sa tržištem

Pojašnjenje projekta

Opština Pljevlja sprovodi projekat “VUNA” (Wool as Outstanding Opportunity for Leverage) u okviru INTERREG VB Jadransko-jonski Program 2014-2020. Ovaj projekat, kojim rukovodi Tehnološki Park Pordenone SCPA, sprovodi se u šest Jadransko-jonskih država: Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Grčkoj. Iako je vuna duboko ukorijenjena u našem kulturnom nasleđu, danas se rijetko prerađuje, a tržišni potencijal proizvoda od vune je potcijenjen.

Ciljevi

  Opšti cilj projekta “VUNA” je da se valorizuje vuna kao bitan prirodni resurs i da se zaštiti kulturno nasleđe ručno pravljenih proizvoda od vune. Da bi se povećala atraktivnost rukotvorina od vune, potrebni su treninzi, razmjena dobrih praksi i izgradnja kapaciteta za lokalne umjetnike i zanatlije. Kombinacija tradicionalnog znanja i modernog dizajna omogućiće tradicionalnim proizvodima od vune da dobiju veću atraktivnost.

  Opština Pljevlja, ponovo poziva zainteresovane pojedince da učestvuju u projektu ,,WOOL“, kao polaznici obuke tkanja/informisanja u vezi sa povezivanjem sa tržištem koja će se organizovati 09.03.2022. u periodu od 16 do 20h.

  Cilj Drugog javnog poziva je da se identifikuju:

· polaznici koji će imati koristi od besplatnih obuka o stvaranju ručno izrađenih proizvoda od vune.

Prihvatljivi aplikanti:

Pojedinci zainteresovani za pravljenje rukotvorina od vune.

Svi prihvatljivi aplikanti su pozvani da pošalju pismo interesovanja, navodeći:

(i)            kontakt detalje

(i)            motive za učešće u VUNA treninzima.

Pismo interesovanja treba poslati na e-mail adresu: natasa.markovic@pljevlja.co.me, sa napomenom: “VUNA otvoreni poziv za polaznike obuke za tkanje”.

Takođe, prijave za učešće na obukama mogu se podnijeti u kancelariji Službe menadžera Opštine – Sportski centar ”ADA” , ili putem telefona 067/546-060.

Krajnji rok za apliciranje

Drugi Javni poziv otvoren je od 04.03. do 08.03.2022. godine zaključno sa 15.00h.