Film „Ajvar“ u sali Doma kulture Pljevlja

Film „AJVAR“. rediteljke Ane Marie Rossi, biće prikazan u sali Doma kulture Pljevlja u ponedjeljak (03.02.), utorak (04.02) i srijedu (05.02) sa početkom u 20časova.

Cijena ulaznice je 2,00€.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Doma kulture Pljevlja od ponedjeljka 3.februara 2020.godine u periodu od 12 do 20 časova.

Organizatori projekcije: Turistička organizacija Pljevlja i Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja.

„Ajvar“ je film o umiranju ljubavi

Posle četrdesetak festivala i šest nagrada, film „Ajvar“ rediteljke Ane Marie Rossi, sa Natašom Ninković i Sergejem Trifunovićem u glavnim ulogama, biće prikazan pljevaljskoj publici u ponedjeljak 3., utorak 4. i srijedu 5. februara 2020.godine u sali Doma kulture Pljevlja sa početkom u 20časova.

Po riječima rediteljke Ane Maria Rossi film žanrovski spada u melodramu i govori o ljubavi.

– To je priča o ljubavi između dvoje ljudi u četrdesetim godinama koji su dugo zajedno, nemaju djecu, odselili su se iz Srbije, pristojno žive u Stokholmu i nalaze se na najvećoj životnoj prekretnici do sada. Bavila  se onim dijelom odnosa kada je teško, kada ne znaš gdje ćeš, kada nema lakih rješenja i kada smo ogoljeni te da je inspiraciju pronašla u domenu privatnog ali da je ono što se vidi u filmu vrlo prepoznatljivo i lako čitljivo za gledaoce.

Nataša Ninković, koja je za interpretaciju svoje filmske junakinje ove godine nagrađena „Caricom Teodorom“, a još na četiri festivala proglašena najboljom glumicom, kaže da je lik Vide doživela kao „pametnu savremenu ženu, koja pokušava da se sabere u svom životu i u svojoj ljubavi sa mužem Banetom“

Njen partner u filmu Sergej Trifunović (Bane), koji je takođe na ovogodišnjem Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu za svoju ulogu dobio „Cara Konstantina“ kao najbolji glumac kaže uz opasku da film spada u tri najbolja filma koja je do sada snimio.

U filmu igraju još: Vesna Čipčić, Miodrag Krstović, Branka Petrić, Gordan Kičić, Aleksandra Janković, Pavle Pekić, Ivana Šćepanović, Igor Borojević, Srđan Miletić, Paulina Manov i Mirko Vlahović.