Goranu Čaviću uručena nagrada za doprinos razvoju sistema zaštite i spašavanja

Na svečanosti koju je povodom 01. Marta, Dana zaštite i spašavanja upriličilo Ministarstvo unutrašnjih poslova nagrađen je komandir Službe zaštite i spašavanja Pljevlja Goran Čavić, kome je nagrada dodijeljena za poseban doprinos razvoju sistema zaštite i spašavanja.

Čavić se, u obraćanju na prijemu, zahvalio Ministarstvu na prepoznavanju i vrijednovanju njegovog doprinosa sveukupnom razvoju i unaprijeđenju sistema zaštite i spašavanja i istakao da će mu ova, veoma značajna nagrada biti podstrek za još kvalitetniji rad.

„Želim da vam prenesem naš zajednički osjećaj časti i zadovoljstva zbog dodijeljenih nagrada i priznanja i da istaknem odlučnost da sa većim nivoom profesionalizma nastavimo naš posao. Ako radite humano djelo, a ono uz to bude prepoznato, nagrađeno i iskaže vam se zahvalnost na ovaj način, onda je osjećaj potpun. Uvjeravam prije svega građane Crne Gore da se u potpunosti mogu osloniti na kapacitete ovih jedinica i da naša požrtvovanost u radu može u budućnosti biti samo veća i snažnija. Želim takođe da prenesem poruku svim nadređenima koji donose odluke, da ulažu u jedinice zaštite i spašavanja jer je spašavanje ljudskog života najbolja investicija. Iskoristiću priliku da pozdravim svoje kolege iz Službe zaštite i spašavanja Pljevlja i istaknem da je moja čast i zadovoljstvo zbog ove nagrasde utoliko veća jer je predlog potekao od kolektiva kojim rukovodim, što meni kao rukovodiocu sve ovo čini još važnijim i dražim“, istakao je Čavić.

Svečanosti, koja je upriličena u Villi Gorica u Podgorici prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić, delegacije opština, Vojske Crne Gore, Uprave policije, nevladinog sektora i drugi. Nakon svečanosti upriličen je i prigodan koktel.

Kabinet predsjednika Opštine