Iz Premćana i Krupica otpočelo asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva

Nastavak radova na sanaciji i modernizaciji lokalnih i nekategorisanih puteva asfaltnim zastorom otpočeo je tokom prošle sedmice, a za ove poslove Opština Pljevlja izdvojila je ukupno 670.000 eura sa PDV-om.

Poslovi su dio realizacje prošlogodišnjeg Ugovora koji je Opština Pljevlja potpisala sa firmom “Crnagoraput” AD, a koji nije u cjelosti realizovan zbog loših vremenskih uslova i epidemiološke situacije.

Tokom 2020. godine izvedeni su radovi na ugradnji asfalta na putnim pravcima: Vrulja – Bujiška breza, Gačevića dolina – Ratkov do – Cvijetino brdo, Vodice – Crljenice, Kuće Kljajevića – Manastir Sv. Arhangela Mihaila, igralište ispred OŠ “Dušan Ivović” na Kosanici, što je ukupno 2.150 metara putnih pravaca od planiranih 11 kilometara.

Prethodne nedelje je završeno asfaltiranje putnih pravaca Đuraševac – Premćani – Vaškovo u dužini od 460 metara, a juče je asfaltiran putni pravac Rivine – Krupice dužine 450 metara.

U narednim danima, pa do kraja građevinske sezone slijede radovi na pravcima u mjesnim zajednicama Kosanica, Boljanići, Gotovuša, Gradac, Jugovo. Kruševo, Meljak, Odžak, Poblaće, Potkovač, Srdanov Grob, Zabrđe, Komini i ostali putni pravci.

Lokalna uprava vodi računa da se u svim mjesnim zajednicama teritorijalno zastupi više putnih pravaca, kako bi se ravnopravno pristupilo unapređenju uslova života na seoskom području.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja