Karavanski tim stiže u Pljevlja i Bijelo Polje

Porodični karavan udruženja Roditelji, u subotu, 23. septembra posjetiće Pljevlja i Bijelo Polje i u toku dva sata obezbijediti raznovrsne aktivnosti za djecu i roditelje.

Djeca će imati priliku da učestvuju u brojnim aktivnostima prilagođenim uzrastu, sa ciljem zabave i učenja kroz igru. Roditelji će moći da se informišu o važnim temama koje se tiču razvoja i zdravlja namlađih.

Karavan je na točkovima svake subote, kako bi posjetio sve opštine u Crnoj Gori – jer je svako dijete bitno.

U Pljevljima će događaj biti organizovan na Trgu 13. jul od 11 do 13 sati, a u Bijelom Polju u Gradskom parku od 16 do 18 sati. U slučaju loših vremenskih prilika karavanska dešavanja će biti održana u prostorijama centara za kulturu Pljevlja i Bijelo Polje.

Porodični karavan dio je projekta koji udruženje Roditelji realizuje u saradnji sa UNICEF-om, a uz podršku EU. Cilj je uključivanje zajednice u stvaranje uslova za optimalan rast i razvoj djece u Crnoj Gori. U toku ovog projekta planirano je nekoliko različitih tematskih aktivnosti koje će doprinijeti informisanju roditelja o važnim temama koje se odnose na rast i razvoj djece – ishrana, dojenje, imunizacija, prevencija i zdravi stilovi života.

Porodični karavan na put kreće svake subote, do 25. novembra, a plan je da svaki put obiđe po dva grada i da se tokom posjete organizuje mini porodični događaj. U toku dvosatnog programa održavaju se animatorske tačke i kreativno – edukativne radionice za djecu, a karavanski tim roditelje upoznaje sa ključnim stavovima struke u vezi sa rastom i razvojem djece i informisati ih gdje mogu dobiti provjerene i tačne informacije o tim temama.

U toku dvosatne posjete Karavana, ljekari Instituta za javno zdravlje su roditeljima na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice u vezi sa ishranom, imunizacijom, zdravim stilovima života.

Za djecu i roditelje organizuju se radionice i animatorske tačke, pa mališani imaju priliku da uposle prstiće kroz kreativno izražavanje koristeći papir u boji, flomastere, makazice… Dio karavanskog tima čine i NTC predavači koji realizuju niz stimulativnih aktivnosti za djecu sa ciljem učenja kroz igru i razvoja potencijala kod djece. Poseban kutak je opremljen didaktičkim kockama i Sova igračkama koje su posebno dizajnirane za mlađu djecu, u cilju razvoja spretnosti, logike, krupne i fine motorike.

Animatori Rent a party Montenegro će kroz animatorske tačke i igru sa djecom raditi na snaženju saradnje, timskog duha, i promociji ranog razvoja.  

Porodični karavan je prošle sedmice posjetio Mojkovac i Kolašin, a izvještaj o tome možete pronaći u nastavku.