Kovačević: Vjerski praznici u Pljevljima prilika da zajedno slavimo neprolazne vrijednosti sredine kojoj pripadamo

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević uputio je povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića čestitku sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti uz želje da praznične dane provedu u radosti i miru, okruženi najmlijima.

„Drage sugrađanke i sugrađani,

Pred nama je Božić, praznik kojem se posebno radujemo, jer zajedno u krugu porodice slavimo život, zajedništvo i nadu u bolje sjutra.

Ovo je vrijeme kada se usmjeravamo na novu godinu i na sve prilike i izazove koje pred nas stavlja život.

U čast velikog vjerskog praznika, u ime Opštine Pljevlja i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke sveštenstvu, vjernicima i građanima pravoslavne vjeroispovijesti uz želju da najradosniji hrišćanski praznik dočekaju okruženi najmilijima, ne zaboravljajući one kojih više nema, ali i one kojima je potrebna naša pomoć i pažnja. Želim da Božić, praznik mira i radosti, ispuni sve domove toplinom, veseljem i zdravljem.

Bogatstvo Pljevalja ogleda se u privilegiji što su vjerski praznici u našoj zajednici prilika da slavimo zajedno, bez obzira na konfesiju kojoj pripadamo, slaveći time i neprolazne vrijednosti sredine kojoj pripadamo, ali slaveći i vjeru u dobrotu, mir i zajedništvo.

Takav će, uvjeren sam biti i ovaj Božić u našem gradu.

Želim vam, dragi sugrađani da praznike provedete u ličnoj i porodičnoj sreći uz nadu da će nas svijetlo koje Božić nosi uvesti u zdraviju i ljepšu sjutrašnjicu.

S poštovanjem,

Rajko Kovačević

predsjednik Opštine Pljevlja