Naselje Guke dobija novu saobraćajnicu

Direkcija za izgradnju i investicije Opštine Pljevlja uskoro će otpočeti realizaciju jednog od projekata predviđenih kapitalnim budžetom Opštine – izgradnju 524 metra dugačke Ostroške ulice.

Projektom revitalizacije saobraćajnice u naselju Guke predviđena je izgradnja atmosferske, fekalne kanalizacije, vodovodne mreže i javne rasvjete, kao u izgradnja trotoara, ivičnjaka i kompletni asfalterski radovi.

Iz budžeta Opštine Pljevlja za ovaj projekat izdvojeno je 400.000,00 eura, a planirano je da se po završetku otvorenog postupka javne nabavke koji traje do 18. juna – u najkraćem roku izabere izvođač. Planirani rok za završetak radova na izgradnji ove moderne saobraćajnice je 120 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Podsjećamo da Opština Pljevlja kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta uslova života mještana naselja Guke – najveće mjesne zajednice u Pljevljima. Tokom 2018. godine je izgrađena Višegradska ulica sa kompletno obnovljenom vodovodnom i kanalizacionom mrežom, a za te poslove iz opštinskog budžeta izdvojena su sredstva u iznosu od 150.000 eura. Trenutno se radi fekalna kanalizacija Dolovi II ukupne dužine oko 1300 metara, čime će dugogodišnji problem 50 domaćinstava u naselju biti riješen. U toku je i eksproprijacija i priprema za rješavanje problema atmosferske kanalizacije.

Ranije je u naselju Guke izgrađeno i otvoreno područno odjeljenje Osnovne škole „Salko Aljković“ i fiskulturne sale, vrijednosti radova preko milion eura,a završetku se privode i radovi na izgradnji vrtića za mališane ovog naselja.

Direkcija za izgradnju i investicije Opštine Pljevlja