О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е СУФИНАНСИРАЊЕ ТРОШКОВА МЕДИЦИНСКИ ПОТПОМОГНУТЕ ОПЛОДЊЕ У ОПШТИНИ ПЉЕВЉА

Обавјештавамо грађане да је ступила на снагу Одлука о суфинансирању трошкова медицински потпомогнуте оплодње у општини Пљевља („Сл. лист Црне Горе – општински прописи“ бр.4/2024 од 16.01.2024. године).

Овом Одлуком прописани су услови, критеријуми и поступак остваривања права на суфинансирање трошкова медицински потпомогнуте оплодње (МПО) у циљу повећања наталитета у Пљевљима.

Право на суфинансирање трошкова МПО имају брачни односно ванбрачни супружници, од којих бар један има пребивалиште на територији општине Пљевља најмање двије године дана од дана подношења захтјева. Право на суфинансирање имају и жене које не живе у брачној односно ванбрачној заједници, а које имају пребивалиште на територији општине Пљевља најмање двије године дана од дана подношења захтјева.

Право на суфинансирање трошкова МПО заинтересовани могу остварити једном у току календарске године и то за лијечење неплодности поступцима МПО обављеним у Црној Гори или у иностранству, а који су претходно у потпуности искористили право на обавезно финансирање поступка МПО у складу са Законом о обавезном здравственом осигурању.

Захтјев се подноси на прописаном обрасцу који се може преузети са званичног сајта општине Пљевља https://pljevlja.me/ или на архиви Грађанског бироа уз обавезну документацију дефинисану на поменутом обрасцу.

Oбразац можете преузети ОВДЈЕ.

Контакт особа за све недоумице које се тичу остваривања права на суфинансирање трошкова МПО:

Данијела Анђелић – Руководитељка службе за културу и друга питања

Тел: 068-790-509

danijela.nenadic@pljevlja.co.me

Секретаријат за културу, социјална и друга питања