Održan 10. sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje – mjere se i dalje moraju poštovati

Danas je održan 10-ti redovni sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Opštine Pljevlja na kome su razmatrane tekuće tačke dnevnog reda vezane za trenutnu epidemiološku situaciju u Opštini, rad komunalnih preduzeća, praćenje i analizu postojećih mjera i preporuka od strane NKT i naredbi koje je donijela Opština Pljevlja u prethodnom periodu.

Raduje nas činjenica da u Pljevljima nema oboljelih od koronavirusa i da je epidemiološka situacija izrazito povoljna, što nam ukazuje na to da su Pljevljaci uspješno odgovorili kada je u pitanju poštovanje svih do sada donesenih  mjera i preporuka  kako sa državnog tako i sa lokalnog nivoa. Ujedno nas ovakva situacija i dodatno obavezuje da nastavimo da se ponašamo odgovorno kako bi spriječili unošenje virusa u naš grad i sačuvali zdravlje svakog građanina. Tokom sastanka je saopšteno da je trenutno na teritoriji naše opštine svega 10 lica pod mjerom samoizolacije.

Poštujući preporuke NKT za ublažavanje postojećih mjera, donešena je odluka da od 4. maja počnu sa radom javne ustanove čiji je osnivač Opština Pljevlja:  biblioteka “Stevan Samardžić”, galerija “Vitomir Srbljanović” i Zavičajni muzej Pljevlja, uz maksimalno pridržavanje i poštovanje svih mjera koje su i dalje na snazi, a prije svega na poštovanje fizičke distance i ulazak u pomenute objekte po svim propisanim preporukama, uz nošenje zaštitnih maski i rukavica.

Na današnjem sastanku je odlučeno da se uplati još jedna novčana pomoć Opštine Pljevlja Crvenom krstu, za nabavku 120 paketa pomoći koji bi bili uručeni licima iz taksi udruženja, kao i onim licima koja su ostala bez posla u ovoj situaciji, a koja iskažu potrebu za tim.

Važno je napomenuti da je do sada direktnom finansijskom podrškom Opštine Pljevalja, preko Crvenog krsta podijeljeno preko 500 paketa pomoći na gradskom i na seoskom području, a Opštinska organizacija Crvenog krsta opredijelila je dodatno preko 200 paketa.

Obzirom na činjenicu da sa državnog nivoa najavljeno ublažavanje mjera, koje fazno počinju od 4. maja, apelovano je još jednom da nema mjesta za opuštanje i da građani i dalje nastave sa poštovanjem svih mjera koje su i dalje na snazi, a da će pripadnici Centra bezbjednosti Pljevlja i Komunalne policije Opštine Pljevlja kontinuirano vršiti pojačan nadzor nad poštovanjem istih, naročito imajući u vidu tradiciju proslavljanja nastupajućih prvomajskih praznika u našem gradu.

Kabinet predsjednika Opštine