Održan redovni sastanak Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje: Poštovanje i primjena mjera i preporuka i dalje neophodna

Na današnjem sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje je analizirana epidemiološka situacija u gradu i konstatovano je da se može ocijeniti povoljnom s obzirom da u Pljevljima nema registrovanih slučajeva zaraženih COVID 19 virusom.

Za 200 naših sugrađana koji su ušli u Crnu Goru, odnosno u Pljevlja iz inostranstva od 15. do 20. marta je istekla mjera samoizolacije u roku od 28 dana, a oni koji su ušli do 25. marta njima ističe samoizolacija za par dana.

S obzirom da je NKT sinoć donijelo odluku o relaksaciji nekih ograničenja tokom sastanka je skrenuta pažnja da to ne znači da je opasnost od virusa nestala već da i dalje insistiramo na primjeni preostalih mjera i apelujemo na sugrađane da poštuju prije svega obaveznu fizičku distancu i da poštuju mjere vezane za okupljanja više lica na jednom mjestu.

Iz Uprave policije i Komunalne policije, ali i od strane svih članova opštinskog tima za zaštitu i spašavanje ukazano je na probleme vezane za poštovanje mjera u gradskom parku gdje je primjećen veći broj prije svega omladine i djece koja se kreću u grupama, ali i djece mlađe od 12 godina bez nadzora roditelja. Takođe je ukazano i na povećane gužve i nepoštovanje fizičke distance ispred banaka, poslovnica telekomunikacionih operatera, službe naplate EPCG, apoteka kao i veće gužve u marketima.

„Još jednom ukazujemo i upozoravamo na odgovornost roditelja za potrebu pojačanog nadzora nad djecom i eventualnu odgovornost za ne postupanje po mjerama NKT njihove djece, ali i ovlašćena lica u bankama, telekomunikacionim operaterima, apotekama i prodavnicama za potrebu održavanja reda u skladu sa mjerama kako u unutrašnjosti tako i ispred objekata“-saopšteno je tokom redovnog sastanka Opštinskog tima.  

Policija će povećati kontrolu poštovanja mjera i postupanje odgovornih lica zaduženih za održavanje reda u navedenim objektima i ispred njih.

Opština Pljevlja odnosnozaposleni u Američkom uglu su i dalje veoma aktivni na izradi vizira za zaštitu i do sad svi proizvedeni viziri su isporučeni medicinskim ustanovama, dok će se od danas isporučivati pripadnicima CB Pljevlja i Komunalne policije.

Zahvalnost je upućena svim građanima koji poštuju  preporukeNacionalnog koordinacionog tijela, drže fizičku distancu i ostaju u svojim domovima kad je to moguće.

Kabinet Predsjednika Opštine