Održan sastanak radnog tima za praćenje migrantske krize: Opština Pljevlja će ostati posvećena problemima migracija

U opštini Pljevlja  5. 11. 2019. godine održan je sastanak radnog tima za praćenje migrantske krize.

Obraćajući se prisutnima predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović je naglasio da pored niza aktivnosti koje su prisutne u lokalnoj upravi nametnulo se i pitanje migracija.

 „Do sada je Opština Pljevlja uspjevala da odgovori na izazove koje  sa sobom donosi ova društvena pojava. U slučaju većeg priliva migranata Opština nema adekvatan odgovor“- istakao je predsjednik Golubović.

Takođe je naglasio da će Opština biti posvećena problemima i izazovima koje donosi ova pojava i biti pouzdan partner institucijama na državnom nivou koje djeluju na polju migracija.

Od početka 2018. godine opština Pljevlja se nalazi na trasi kretanja migranata i izbjeglica iz zemalja Azije, Afrike, i Bliskog istoka prema Zapadnoj Evropi. Opština Pljevlja je tokom 2018. i 2019. godine izdvojila značajna sredstva iz tekuće budžetske rezerve za smještaj migranata i izbjeglica.

U radnom djelu sastanaka radnog tima za praćenje migrantske krize u našoj opštini pored predstavnika relavantnih institucija iz našeg grada prisustvovali su i predstavnici međunarodnih organizacija: UNHCR-a ,UNICEF-a i međunarodne organizacije za migracije (IOM) .

Kabinet predsjednika