Opština Pljevlja će tokom sledeće sedmice donijeti niz mjera za sanaciju ekonomskih posljedica nastalih pojavom pandemije koronavirusa

U skladu sa smjernicama Zajednice opština Crne Gore i na osnovu preporuka Vlade Crne Gore, vodeći računa o specifičnostima opštine Pljevlja, lokalna uprava priprema niz mjera koje će tokom sledeće sedmice biti objavljene u cilju obezbjeđivanja pomoći privrednicima i preduzetnicima, kao i ostalim kategorijama stanovništva koji su najviše pogođeni pojavom koronavirusa. Takođe cilj mjera biće i usklađivanje rada lokalne uprave, javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač Opština Pljevlja radi obavljanja poslova od javnog interesa.

Za sve mjere koje se budu predložile, a koje zahtijevaju dodatna davanja iz budžeta, nadležni sekretarijati i preduzeća će pripremiti očekivane finansijske uticaje odnosno potrebna davanja budžeta koja će biti predmet predloga rebalansa budžeta.

Prema riječima predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića paket od dvadesetak mjera je u fazi pripreme i biće usvojen u skladu sa zakonom.

Osnovni cilj mjera je da i Opština Pljevlja, u ovoj teškoj situaciji ponese dio tereta sa ciljem pomoći i oporavka gradske ekonomije, likvidnosti i održivosti ustanova i preduzeća čiji je osnivač, te da se preduzetnicima i zaposlenim u malim preduzećima olakša poslovanje i dalji opstanak u obavljanju privredne djelatnosti.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja