Opština Pljevlja obezbijedila građanima kupovinu 96 dvotočkaša po povlašćenim uslovima

Gotovo stotinu građana i građanki Pljevalja iskoristilo je priliku da kupi električne trotinete ili bicikle po znatno nižoj cijeni od prodajne zahvaljujući tome što je Opština izdvojila 10.000 eura za ovogodišnje subvencionisanje ovih zdravih i ekološki prihvatljivih sredstava za prevoz i rekreaciju.

Na osnovu Odluke o subvenciji, donijete 6. maja 2022. godine 76 osoba je ostvarilo pravo na kupovinu bicikala po 50% nižoj cijeni od prodajne, a najviše do iznosa od 80 eura, a 18 osoba je ostvarilo pravo na subvenciju od 40%, a najviše 120 eura za kupovinu električnog trotineta.

Korisnici subvencije mogu od idućeg ponedjeljka, 16. maja, da potpišu sa Opštinom Ugovor o subvenciji (u kancelariji  br.2 Sekretarijata za društvene djelatnosti – bivša zgrada SDK)  prije čega su dužni dostaviti fiskalni račun obavljenoj trgovini.

Opština je odlučila da subvencioniše kupovinu električnih bicikala i trotineta kako bi motivisala sugrađane da više vremena posvećuju zdravoj rekreativnoj aktivnosti, ali i doprinesu oporavku životne sredine.

Prošle godine je priliku da po subvecnionisanoj cijeni kupi električne bicikle i trotinete iskoristilo 96 građana Pljevalja.

Zadovoljstvo nam je što je ovaj projekat, koji je drugi put realizovan u našem gradu prevazišao očekivanja i izazvao veliko interesovanje naših sugrađana.

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja