Opština Pljevlja: Potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za rješavanje stambenog pitanja 27 mladih pljevaljskih porodica

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević potpisao je danas u Centru za kulturu ugovore sa 27 mladih porodica koje su ostvarile bespovratna sredstva Opštine za rješavanje stambenog pitanja.

„Ponosan sam na činjenicu što vas je naša lokalna samouprava kroz sufinansiranje kamata za stambene kredite dodatno motivisala da ostanete i stvorite svoj dom u Pljevljima. Naš primarni cilj je da zaustavimo ili makar usporimo odliv stanovništva iz Pljevalja i pomognemo mladima da što lakše riješe svoje stambeno pitanje, jedno od najvažnijih egzistencijalnih pitanja svake porodice“, kazao je predsjednik Kovačević.

Prethodnih godina, naveo je Kovačević, Opština je realizovala niz aktivnosti na umanjenju loših demografskih trendova, od kojih su neke, kako je naglasio, bile i pronatalitetne mjere.

„Dajemo značajna finansijska sredstva za preduzetničke ideje, ali  i sredstva mladim porodicama koje se opredijele za život na ruralnom području. Opština Pljevlja je prošle godine realizovala i javni poziv kojim je finansijski podržala pet porodica koje su u fazi ostvarivanja potomstva medicinski potpomognutom oplodnjom. Iste aktivnosti planirali smo i Nacrtom budžeta za tekuću godinu“, rekao je.

Do svog novog doma, zahvaljujući podršci Opštine Pljevlja došao je bračni par Đukanović.

„Rješavanje stambene potrebe jedan je od najvažnijih aspekata života mladih porodica. Svaka pomoć pri tom rješavanju stambene potrebe je veoma dobro došla. Moja porodica se opredijelila da svoj život provede u Pljevljima, čemu su uveliko pomogla bespovratna sredstva Opštine Pljevlja“, kazao je Aleksandar Đukanović, korisnik sredstava.

Podsjećamo, Opština Pljevlja omogućila je mladim porodicama i samohranim roditeljima sa teritorije Pljevalja da kupe stan, izgrade ili kupe kuću po povlašćenim uslovima i to kroz sufinannsiranje mjesečne rate stambenog kredita odnosno sufinansiranje kamate za stambene kredite koju će dobijati od Opštine Pljevlja u narednih deset godina.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja