Opštini  Pljevlja  internacionalna  nagrada ,,Global Local“

Međunarodni  ekonomski  forum  „Perspektive“ Dubrovnik i „Promo global“ Zagreb, na osnovu Odluke Međunarodnog komiteta za dodjelu Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije, koga čine osamnaest eksperata  iz devet zemalja, dodijelili  su Opštini Pljevlja, kao jednom od laureata, nagradu i priznanje ,,Global Local”-  za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi, u kategoriji Najbolje lokalne zajednice u 2019. godini.

Ono što je posebno istaknuto prilikom kandidovanja Opštine Pljevlja su  efikasna  administracija, stručna i druga pomoć preduzetnicima i poljoprivrednicima, rezultati u zaštiti autohtonih poljoprivrednih proizvoda (pljevaljskog sira), kvalitetan i razvojni Agrobudžet  i  liderstvo u organskoj proizvodnji  žitarica u Crnoj Gori, dobra saradnja sa drugim institucijama i međunarodnim organizacijama itd.

Svečano uručenje nagrada  je organizovano 17. oktobra 2019. godine u Skoplju, a nagradu je u ime Opštine Pljevlja primio sekretar Sekretarijata za privredu Opštine Pljevlja Budimir Bajčetić.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja je upriličena u okviru zvaničnog programa Drugog  Svjetskog kongresa preduzetnika SKP održanog  16 -18. oktobra 2019. godine u Skoplju, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Sjeverne Makedonije. Aktivnosti  u okviru Kongresa su se odvijale na nekoliko lokacija, između ostalog i na Makedonskoj akademiji nauka i umjetnosti (MANU).

Na svečanosti su prisustvovali i ambasadorka Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji Marija Petrović i predsjednik Zajednice Crnogoraca u Sjevernoj Makedoniji Boris Popivoda.

Osim Opštini Pljevlja, nagrade su uručene i ostalim laureatima iz Crne Gore, Prijestonici Cetinje, Opštini Žabljak i Opštini Petnjica.

                                                                                     Sekretarijat za privredu Opštine Pljevlja