Opštini Pljevlja odobrena sredstva projekta “Norveška za vas – Crna Gora”

Kraljevina Norveška podržaće sa oko 20.000 eura unaprijeđenje kvaliteta i plasmana brenda ,,Pljevaljski sir“.

Aplikacioni formular “Podrška unaprijeđenju kvaliteta i plasmana brenda “Pljevaljski sir “, kandidovala je Opština Pljevlja i on je jedan od 9 projekata ukupne vrijednosti 240.000 eura,  koji će se u okviru programa “Norveška za vas – Crna Gora” u ovom  ciklusu finansirati u 16 crnogorskih opština.

Za aktivnosti unaprijeđenja kvaliteta i plasmana brenda “Pljevaljski sir”,  Opštini su odobrena sredstva u iznosu od 24.350 eura, a njena obaveza kao partnera je da sufinansira iznos od  4.471 eura.

Ciljna grupa u kontekstu ovog Poziva, bili su mali biznisi  identifikovani kao: preduzetnici, mikro i mala preduzeća, gazdinstva, kooperative i organizacije civilnog društva koji su već udruženi ili imaju potencijal da se udruže u različite forme asocijacija, a sve sa krajnjim ciljem unaprijeđenja poslovanja i povećanja održivosti i konkurentnosti malih biznisa.

Cilj projekta je unaprijeđenje ekonomskih aktivnosti i umrežavanje malih popljoprivrednih proizvođača i poboljšanje poslovnog ambijenta za prodaju tradicionalnog proizvoda sa dodatom vrijednošću. Niz aktivnosti doprinjeće unaprijeđenju ekonomskih aktivnosti poljoprivrednih proizvođača na teritoriji opštine Pljevlja, boljem pozicioniranju na tržištu i stvaranju ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta u oblasti poljoprivrede.

Kabinet predsjednika Opštine