Opština Pljevlja uručila nagrade za najuređenije zelene površine za 2019.godinu

Povodom dana proglašenja Crne Gore ekološkom državom Opština Pljevlja je kao i svake godine uručila nagrade, pohvale i priznanja za najuređenija dvorišta, balkone i druge zelene površine.

Komisija za izbor najuređenijih zelenih površina u Pljevljima kao i prethodnih godina nije imala nimalo lak zadatak, ali ih raduje činjenica da iz godine u godinu sve veći broj Pljevljaka posvećuje pažnju životnoj sredini, oplemenjavanju žiotnog prostora, jer uređenjem svojih privatnih dvorišta uređuju i svoj grad.

U okviru aktivnosti za najuređenije zelene površine nagrade, priznanja i pohvale uručivale su se u sledećim kategorijama: dvorišta, terase i balkoni, zelenilo stambenih zgrada i zelenilo ustanova, poslovnih, vjerskih i kulturnih objekata.

U kategoriji dvorišta nagrade i  priznanja su dobili  Mersudin Halilović, Željko Gogić i Milojka Radović, dok su pohvale dobili  Edo Vlahovljak, Jovanka Kosorić i Buda Borović.

U prigradskom naselji nagrade i priznanja  za najuređenija dvorišta dobili su Milutin Knežević i Radinka Knežević, dok su pohvale dobili Kosa Medojević i Milko Goločevac.

Na seoskom području nagrade i priznanja  za najuređenija dvorišta dobili su: Vojislav Golubović, Branka i Rade Knežević, dok su pohvale dobili Dana Milić i Husein Čuturić.

Nagradu i priznanje za dvorište sa etno motivima u gradskom području dobila je Ismeta Džakić.

Nagradu i priznanje za dvorište sa etno motivima na seoskom području dobilo je Etno selo Ćirović.

U kategoriji terase i balkoni nagradu i priznanja dobili su Radmila Cvijetić i Hajro Hodović, dok su pohvale dobili Milka Jojović, Zoran Vuković, Admir Slijepčević i Borka Deverdžić.

U kategoriji zelenilo ustanova, poslovnih, vjerskih i kulturnih objekata nagrade i priznanja dobili su zgrada u ulici 37 Divizije br. 21,  zgrada u ulici 37 Divizije br. 1, JPU „Eko bajka“, hotel „24. Jul“, ugostiteljski objekat „Harfa“, Hadži-Alijina džamija i Manastir Svete trojice.

Specijalna priznanja dodijeljena su NVO „Legalis“ za donaciju sadnog materijala i Narodnoj biblioteci „Stevan Samardžić“ Pljevlja za donaciju knjiga.

Nagrade, priznanja i pohvale uručene su u SC „ADA“ uz multimedijalnu prezentaciju nagrađenih zelenih površina. Nagrade su obezbijedili NVO „Legalis“ i Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“.

Komisija je radila u sastavu Dana Krezović predsjednica i članovi Olgica Otašević, Vaso Knežević i Milenka Cica Čolović.

Kabinet predsjednika