Pljevlja – domaćin i partner Odbojkaškoj reprezentaciji Crne Gore

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore u Pljevljima privodi kraju prvi dio priprema za Evropsko prvenstvo koje ih očekuje u septembru, a predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović priredio je svečani ručak za naše reprezentativce, stručni štab i rukovodstvo.

Uz konstataciju da su Pljevlja našim odbojkašima već nekoliko godina donosila sreću i dobre rezultate u daljim takmičenjima, predsjednik Golubović im je poželio uspjeh i na predstojećem – Evropskom prvenstvu koje će se održati u Češkom gradu Ostravi. On je naglasio da je čast ugostiti odbojkašku reprezentaciju koja korišćenjem kvalitetne sportske infrastrukture u Pljevljima obavlja najznačajniji dio priprema, i izrazio uvjerenje da će im Pljevljaci i ubuduće biti dobri domaćini, kao što je to praksa već nekoliko godina.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković zahvalio se rukovodstvu Opštine Pljevlja na gostoprimstvu i u ime Saveza im uručio prigodne poklone.

Osim Pajkovića, druženju je prisustvovao i  član Upravnog odbora OSCG Nenad Vujanović.

Reprezentacija u Pljevljima ostaje do 6. avgusta, kada se pripreme nastavljaju u Podgorici. Od 19. do 22. avgusta zakazan je turnir u Makedoniji, a od 22. do 27. avgusta puleni Veljka Bašića imaće u Podgorici sparing treninge i utakmice sa Aluron Virtu Zawiercie, poljskom ekipom koju vodi trener Igor Kolaković i njegov pomoćnik Srđan Popović

Prvu utakmicu u grupi B na Evropskom prvenstvu Crna Gora igra 3. septembra od 17.15 časova protiv Bugarske. Ostali rivali naše reprezentacije su Slovenija (4. septembar, 16 časova), Italija (5. septembar, 19 časova), Češka (7. septembar, 19 časova) i Bjelorusija (8. septembar, 19 časova).