POČELO ASFALTIRANJE GRADSKIH SAOBRAĆAJNICA!

Preduzeće “Crnagoraput” ad iz Podgorice počelo je sa izvođenjem radova na asfaltiranju gradskih saobraćajnica u Pljevljima, za koje će Opština Pljevlja tokom ove građevinske sezone izdvojiti 248.500,00 eura.

Presvlačenjem i sanacijom gradskih saobraćajnica asfaltnom masom biće obuhvaćeno oko 70 saobraćajnica, tačnije 20.000m2 saobraćajnih površina na gradskom području.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović tim povodom obišao je započete radove koji izvode na zaobilaznici u naselju Ševari.

“Opština Pljevlja je tokom ove godine predvidjela značajne količine asfalta kako na gradskom, tako i na seoskom području. Počeli smo sa realizacijom ugovorenih obaveza sa “Crnagoraputom” ad iz Podgorice, gdje se trenutno realizuju radovi na pljevaljskoj mini-zaobilaznici, odnosno nekadašnjoj ulici Save Kovačevića a sadašnjoj Peđe Leovca i Hamdije Šahinpašića. Na ovom mjestu ugrađuje se preko 4.500 m2 novog asfalta, tako da ćemo uz 600 metara koje smo ugradili u prethodnih par mjeseci dobiti revitalizovanu saobraćajnicu sigurnu za obavljanje saobraćaja”, kazao je Golubović.

On je dodao da je ugovor sa “Crnagoraputom” potpisan do nivoa od 20.000 metara kvadratnih asfalta koje se odnose na asfaltiranje novih i popravku starih saobraćajnica u Pljevljima.

“Ove sezone asfaltiranjem je predviđeno asfaltiranje novih, trenutno tamponiranih sedam saobraćajnica širine 3-4 metra, u kojim će biti omogućen savremeni prisup kućama, prije svega u naseljima Ševari i Guke, ali i u ostalim dijelovima grada”, dodao je predsjednik Opštine Pljevlja.

Opština Pljevlja nedavno je sa istom firmom potpisala Ugovor koji se odnosi na asfaltiranje seoskih saobraćajnica, a vrijednost ugovorenih radova – 670.000,00 eura u ovoj godini je znatno veća nego prethodnih, a kako je istakao predsjednik Opštine, sve zahvaljujući podršci Vlade Crne Gore, odnosno Upravi javnih radova i Ministarstvu poljoprivrede Crne Gore. Do kraja godine asfaltiraće se 23 saobraćajna pravca, odnosno 11 kilometara novih kategorisanih puteva.

“Ove godine vodili smo se principom da ne asfaltiramo manje od 400 metara dionica, gdje smo dodatno uštedjeli novac u odnosu na ranije načine asfaltiranja, čime su se stvorili uslovi za dodatno asfaltiranje određenog broja dionica. To pokazuje da smo sigurna lokalna uprava, da brinemo o svim svojim građanima, kako onim u Pljevljima tako i onim na seoskom području”, zaključio je predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja