Položeni vijenci na memorijalnom centru 1. decembar na Stražici povodom Dana državnosti Crne Gore – 13.jula

Delegacija Opštine Pljevlja, predvođena predsjednikom Opštine Pljevlja  Igorom Golubovićem i predsjednikom Skupštine opštine Dragišom Sokićem položila je, poštujući preporuke i mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti o sprečavanju širenja korona virusa na teritoriji Crne Gore, vijenac na spomen-obilježju na Stražici i time, kao i svih prethiodnih godina odali  počast slobodarskom duhu naše otadžbine.

Država Crna Gora dvostruko se ponosi današnjim praznikom .Daleke 1878 god na Berlinskom kongresu doživljela je međunarodno pravno priznanje kao država. A istog datuma 1941 godine, prije tačno 79 godina, crnogorski narod, jedan od,  po broju najmanjih, a po ekonomskojsnazi siromašnijih , hrabrošću i junaštvom  zadivio porobljenu Evropu i digao otpor fašizmu kao največem svjetskom zlu ali i trasirao put obnovi svoje državnosti.

Dan državnosti Crne Gore- 13 jul sve nas podsjeća na činjenicu da je Crna Gora svojim antifašističkim i antinacionalističkim usmjerenjem sebe svrstala u red posvećenih i naprednih demokratskih država svijeta.

Pored delegacije Opštine Pljevlja, vijence su položile i organizacije boraca NOR-a i antifašista, kao i predstavnici političkih partija iz Pljevalja koje u svojoj ideologiji baštine ideju antifašizma i slobodarskog duha.

Kabinet predsjednika