Potpisan memorandum o razumjevanju između ambasade SAD-a i opštine Pljevlja za nastavak rada Američkog ugla

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država i opština Pljevlja potpisali su juče, 24. septembra 2019. Memorandum o razumijevanju čiji je cilj produženje saradnje u cilju daljeg rada Američkog ugla u našoj opštini.

Memorandum su potpisali Niccole Gallagher, šefica Odjeljenja za medije i kulturu u Ambasadi SAD u Podgorici i predsjednik opštine Igor Golubović.

„ Radujemo se što ćemo nastaviti dalju saradnju na ovom projektu sa opštinom Pljevlja, najmanje naredne dvije godine. „, kazala je Niccole Gallagher  pohvalivši dosadašnji dobar rad Američkog ugla i rezultate koje su postigli u proteklih 10 godina postojanja.

“ Pljevlja su, kroz sadržaje Američkog ugla, postala bogatija  za američku tradiciju i istoriju i ne sumnjam da smo time još više unaprijedili i učinili raznovrsnijom ukupnu kulturnu ponudu ove sredine, imajući u vidu da je tokom prethodnih 10.godina, Američki ugao održao više od 2000 programa i ugostio više od 42 000 posjetilaca”-istakao je predsjednik Igor Golubović.

Američki ugao u Pljevljima otvoren je 2. aprila 2009. godine kao rezultat saradnje Opštine Pljevlja i Ambasade SAD u Podgorici.  To je bio drugi od tri ugla u Crnoj Gori osnovana s ciljem jačanja američko-crnogorskih odnosa u oblasti kulture.

Kabinet predsjednika