POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMJEVANJU U CILJU NASTAVKA SARADNJE AMBASADE SAD I OPŠTINE PLJEVLJA

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država i Opština Pljevlja potpisali su 06. oktobra 2021. Memorandum o razumijevanju čiji je cilj produženje saradnje u cilju daljeg rada Američkog ugla u našoj opštini.

Memorandum su potpisali Nicole Gallagher, šefica Odjeljenja za medije i kulturu u Ambasadi SAD u Podgorici i predsjednik opštine Igor Golubović.

„ Radujemo se što ćemo nastaviti dalju saradnju na ovom projektu sa opštinom Pljevlja i u narednoj godini“ kazala je Nicole Gallagher, pohvalivši dosadašnji rad Američkog ugla i rezultate koje su postigli u proteklih 12 godina postojanja.

“Pljevlja su, kroz sadržaje Američkog ugla, postala bogatija za američku tradiciju i istoriju i ne sumnjam da smo time još više unaprijedili i učinili raznovrsnijom ukupnu kulturnu ponudu ove sredine”-istakao je predsjednik Golubović.

Takođe, na sastanku je postignut dogovor oko proširenja kapaciteta Američkog ugla, kao i broja zaposlenih za sledeću godinu, što će umnogome doprinijeti kvalitetnijem radu na zadovoljstvo svih korisnika.

Napominjemo da je Američki ugao u Pljevljima otvoren 2. aprila 2009. godine kao rezultat saradnje Opštine Pljevlja i Ambasade SAD u Podgorici, s ciljem jačanja američko-crnogorskih odnosa u oblasti kulture.

Maja Rondović

Šefica Kabineta predsjednika