Potpisan sporazum za odustajanje od štrajka u doo “Grijanje” Pljevlja

Uzimajući u obzir javni interes zbog kojeg je preduzeće doo “Grijanje” Pljevlja osnovano i trenutne nepovoljne finansijske situacije u kojoj se nalazi, zaposleni u preduzeću, zajedno sa rukovodstvom, predložili su inicijativu za stvaranje uslova isplate zarada u narednom periodu. Inicijativom se definiše dinamika da se od potpisivanja sporazuma,  do kraja 2020. godine isplati 18 zarada. 

Nakon uspješnih pregovora, potpisan je Sporazum između menadžmenta doo “Grijanje” Pljevlja i ovlašćenih predstavnika radnika, a predsjednik Opštine Pljevlja i resorni sekretar svojim potpisom dali su garanciju kojom se preduzeće obavezuje da vrši isplatu zarada prema predloženoj dinamici.

Na ovaj način, u skladu sa inicijativom, zaposleni će obustaviti najavljene štrajkačke aktivnosti i obavezati se da nastave savjesno i odgovorno obavljanje redovnih kao i dodatno ugovorenih poslova sa Osnivačem.

Napominjemo da je Opština Pljevlja u prethodnom periodu, od početka pripreme grejne sezone pa do danas intezivno radila na stvaranju povoljnih finansijskih, tehničkih i kadrovskih uslova za poboljšanje rada preduzeća, što će se nastaviti i u narednom periodu.

Kabinet predsjednika