Pozorišna predstava „Prah“ u Centru za kulturu

Pozorišna predstava, tragi – komedija „Prah“, u izvođenju Gordane Boban i Mirsada Tuke, biće održana 22. decembra 2021. godine sa početkom u 20 sati u Centru za kulturu.

Dramski tekst „Prah“ mađarskog autora György Spiró, u režiji Miralema Zupčevića, opisuje život na rubu egzistencije, materijalne i moralne, jedne „obične“ porodice.

Bračni par se vrti u vrtlogu života i nikako ne uspijevaju uspostaviti povoljan kurs plovidbe. Neprestano im nedostaje mnogo čega, a prvenstveno sredstava za život.  Pisac ih već na samom početku komada vješto baca u nepoznatu situaciji, kada oni iz te životne čamotinje, samo jednim potezom Fortune, dobivši na lotu, dolaze u situaciju da svi problemi koje su mislili da imaju postaju riješivi.

Tokom komada punog samorazotkrivanja, koje je nerijetko komično, svaki od dva lika (supruga i suprug) prolaze kroz katarzu, koja im pomaže da otkriju vlastiti suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa.

Kroz vrlo duhovite dijaloge predstava šalje poruku da je sreća u nama te da je život lijep i bez miliona.

Ulaznice po cijeni 2€ će biti dostupne na biletarnici Centra za kulturu 20., 21. i 22. decembra u periodu od 12-20 časova.

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja