Predsjednik opštine nagradio prve rođene bebe u 2021. godini

Porodicama Knežević i Kotlaja, već drugog dana Nove godine, stigao je najljepši novogodišnji poklon, u vidu rođenja kćerke i sina, rođenih 2.januara u pljevaljskom porodilištu. Tom prilikom, predsjednik Opštine je donio rješenje, kojim tradicionalno nagrađuje prvu novorođenu bebu u vidu novčane nagrade od po 200,00 eura. 

S obzirom da su rođene istog dana, predsjednik je odlučio je da nagradi obje. Shodno epidemiološkim mjerama, ove godine je izostala tradicionalna posjeta predstavnika Opštine ginekološko-akušerskom odjeljenju Opšte bolnice.

Kako je saopšteno iz pljevaljskog porodilišta, Andrijana je prva beba rođena u Novoj godini u Pljevljima, teška 4.050 grama i dugačka 51 centimetar, koja je prvo dijete majke Aleksandre, dok je druga beba dječak,  težak 3.700 grama, koji je obradovao porodicu Kotlaja. Tokom 2020. godine, u pljevaljskoj Opštoj bolnici rođeno je 185 beba-naglašeno je iz pljevaljskog porodilišta.

Porodicama Knežević i Kotlaja čestitamo rođenje kćerke i sina, za željom za dug život, dobro zdravlje i sreću. Nadamo se da će u Pljevljima tokom ove godine biti rođeno više djece nego prethodne, a mi ćemo kao lokalna uprava nastaviti sa izdvajanjima za naknade i druge vidove pomoći za djecu i roditelje.

Napominjemo da je Opština Pljevlja  izmjenama i dopunama Odluke o jednokratnim socijalnim davanjima, uvećala naknade za novorođeno dijete tako da jednokratna naknada za prvorođeno dijete iznosi 150, za drugorođeno 250, za trećerođeno  iznosi 400 eura, za četvrtorođeno i svako sjledeće po 500 eura, dok roditelji novorođenih blizanaca dobijaju jednokratnu naknadu u iznosu od 1.500 eura, a za trojke – 3.000. Ovu mjeru roditelji mogu ostvariti preko Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja.

Kabinet predsjednika