Predsjednik opštine nagradio prvu novorođenu bebu u 2023. godini

Porodici Đondović-Svrkota stigao je najljepši novogodišnji poklon, u vidu rođenja kćerke, rođene 5. januara u pljevaljskom porodilištu. Tom prilikom, predsjednik Opštine Rajko Kovačević je donio rješenje kojim prvu novorođenu bebu tradicionalno novčano nagrađuje iznosom od 500,00 eura. 

Kako je saopšteno iz pljevaljskog porodilišta, majka Tanja Svrkota je na svijet donijela djevojčicu tešku 4,16 kilograma.

Ponosnoj porodici čestitamo  rođenje kćerke, za željom za dug život, dobro zdravlje i sreću. Nadamo se da će u Pljevljima tokom ove godine biti rođeno više djece nego prethodne, a lokalna uprava će nastaviti sa izdvajanjima za naknade i druge vidove pomoći za djecu i roditelje.

Napominjemo da je Opština Pljevlja  izmjenama i dopunama Odluke o jednokratnim socijalnim davanjima, uvećala naknade za novorođeno dijete tako da jednokratna naknada za prvorođeno dijete iznosi 150, za drugorođeno 250, za trećerođeno iznosi 400 eura, za četvrtorođeno i svako sjledeće po 500 eura, dok roditelji novorođenih blizanaca dobijaju jednokratnu naknadu u iznosu od 1.500 eura, a za trojke – 3.000. Ovu mjeru roditelji mogu ostvariti preko Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja