Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović i ministri Hrapović i Nuhodžić obišli povrijeđene iz saobraćajnog udesa u Pljevljima

Svi povrijeđeni u saobraćajoj nesreći koja se protekle noći dogodila nadomak Pljevalja, kada je došlo do sudara autobusa i putničkog automobila, adekvatno su medicinski zbrinuti i dobrog su zdravstvenog stanja. To je saopšteno je danas (29. jul 2019. godine) tokom posjete predsjednika Opštine Pljevlja Igora Golubovića, ministra zdravlja dr Kenana Hrapovića i ministra untrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića povrijeđenim putnicima zbrinutim u Opštoj bolnici u Pljevljima.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović zahvalio se svim građanima  Pljevalja, koji su, kako je kazao, sinoć položili ispit humanosti.

“Želim da zahvalim svim Pljevljacima koji su se sinoć, čuvši sirene, samoinicijativno organizovali  i pritekli u pomoć kako policajcima, tako i medicinskom osoblju. Profesionalne službe su takođe sinoć pokazale da su na visini zadatka i da kada je najteže, onda rade najpožrtvovanije i najsinhronizovanije. Posebnu zahvalnost želim da iskažem srednjem medicinskom osoblju pljevaljske Opšte bolnice koji su se odazvali i samoinicijativno došli na posao,  čime su pokazali požrtvovanje i brigu za sve pacijente”, kazao je Golubović. i dodao da je Opština Pljevlja tokom protekle noći organizovala smještaj za sve povrijeđene i njihovu rodbinu, kako bi se odmorili prije putovanja svojim kućama.

Predsjednik Golubović naglasio je da će Opština Pljevlja, nakon ukazane ljekarske opservacije i otpusta pacijenata, obezbijediti prevoz za sve povrijeđene koji žele da nastave putovanje.

Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović je kazao da se svi povrijeđeni, koji se nalaze u pljevaljskoj opštoj bolnici, dobro osjećaju i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno.

„Sinoć nakon  udesa u pljevaljsku Hitnu pomoć primljen je 41 pacijent, četiri pacijenta su tokom noći transportovana u Srbiju. Prema dostupnim informacijama, tri pacijenta se nalaze u bolnici u Prijepolju, dok je pacijentkinja sa težim povredama iz užičke bolnice transportovana u Klinički centar Srbije.Takođe, najteže povrijeđeni iz udesa, državljanin Crne Gore 1986.godište je transportovan u  Klinički centar Crne Gore, uspješno je operisan i dobrog je zdravstvenog stanja“, kazao je Hrapović.

Hrapović je naglasio da je pljevaljsko zdravstvo sinoć bilo na visini zadatka, te da su svi zaposleni na čelu sa vršiocem dužnosti direktora dr Erduanom Lalovićem  položili ispit iz humanosti i profesionalne odgovornosti.

Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić izrazio je žaljenje zbog saobraćajne nesreće koja se sinoć dogodila u blizini Pljevalja, ali i zadovoljstvo zbog  činjenice da su izbjegnute tragične posljedice sa smrtnim ishodom.

„Želim da pohvalim aktivnosti službenika policije, Službe zaštite i spašavanja i naravno službe Hitne pomoći. S ovim događajem pokazalo se na djelu da su sve službe, brzo i sinhronizovano reagovale, tako da su svi povrijeđeni dobili brzu i neophodnu medicinsku pomoć“, kazao je Nuhodžić.

Vršilac dužnosti direktora pljevaljske bolnice, dr Erduan Lalović, kazao  je da je prijem unesrećenih iz saobraćajnog udesa tekao kako treba i da su svi zaposleni pokazali visok stepen požrtvovanosti.

„Najteži pacijenti su sanitetskim vozilima, koja su već bila spremna transportovani u druge klinučke ustanove na dalje liječenje“, istakao je Lalović.

Dr Lalović je kazao da se redovno iz regionalnih centra informiše o zdravstvenom stanju povrijeđenih i da je situacija u potpunosti pod kontrolom.

                                                                                                                                           Kabinet predsjednika opštine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *