Premijer Krivokapić boravi u radnoj posjeti opštini Pljevlja

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić, sa ministarkom javne uprave, digitalnog društva i medija Tamarom Srzentić i ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem boravi danas u radnoj posjeti Pljevljima.

Premijer Krivokapić sastao se sa predsjednikom Opštine Pljevlja Igorom Golubovićem i predstavnicima lokalne samouprave, a tokom sastanka potvrdio je riješenost aktuelne Vlade da se  okrene diverzifikaciji crnogorske privrede, postizanju uravnoteženog privrednog napretka sjevera i juga i suštinskom vraćanju davno proklamovanim, ekološki čistim i održivim projektima.

Predsjednik Vlade ponovio je da ekonomski razvoj podrazumijeva da bude praćen i razvojem i jačanjem obrazovnog i zdravstvenog sistema, unapređenjem IT sektora, digitalizacijom javne uprave kao i njenim reinženjeringom, te da su u tom pravcu već angažovani eksperti sa međunarodnom reputacijom. 

Premijer Krivokapić sagovrnike je podsjetio da je Strateškim planom već predviđeno očuvanje višenacionalnog i viševjerskog sklada, kojim Opština treba da se ponosi i u njemu prepoznaje svoju prednost, brži privredni i društveni razvoj, ali i očuvanje i unapređenje kvaliteta životne sredine. 

„Crna Gora mora sasvim da se orjentiše na čiste, zelene izvore energije. Problem nedostatka čistog vazduha doživljavam kao trenutno najveći problem ovog grada koji moramo riješiti što hitnije, a sve buduće projekte i investicije želimo da upodobimo najvišim ekološkim standardima“, izjavio je Krivokapić. 

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović upoznao je predsjednika Vlade Crne Gore sa strateškim projektima vrijednim za poboljšanje kvaliteta života u Pljevljima, naročito onim koji se tiču oblasti zaštite životne sredine u dijelu infrastrukture, projekata vodosnabdijevanja, upravljanja otpadnim vodama, daljinskog grijanja grada, kao i o projektima koji Crnu Goru,  a naročito Pljevlja očekuju na polju zelene tranzicije. 

„Želimo da sa Vladom Crne Gore radimo na sprovođenju zajedničkih aktivnosti u narednom periodu, odnosno približimo stavove, sve u cilju stvaranja kvalitetnijih i boljih uslova života svih Pljevljaka, bez obzira na njihovo opredjeljenje u bilo kom pravcu“, istakao je predsjednik Opštine Pljevlja.

Izvor: Vlada Crne Gore