Savjetnik ambasadora Kine u posjeti Pljevljima

Ekonomski i trgovinski savjetnik Ambasade N.R.Kine u Crnoj Gori g-din Bao Shunqing boravio je juče (10.10.2019.godine) u posjeti Pljevljima, gdje je razgovarao sa predsjednikom opštine Igorom Golubovićem.
Predsjednik Golubović upoznao je goste sa svim privrednim, ekonomskim, turističkim i kulturnim potencijalima opštine Pljevlja, kao i sa svim investiciono-razvojnin projektima koji su se realizovali i koji nas tek očekuju u Pljevljima.

Savjetnik ambasade je upoznao predsjednika sa činjenicom da je ambasada NR Kine ostvarila dobre odnose sa većinom opština u Crnoj Gori, a pragmatična saradnja je postigla i zapažene rezultate. Ono što je naglasio jeste da je neophodno dodatno iskoristiti potencijale koje imamo i proširiti nove oblasti saradnje.

Na sastanku je i razgovarano o rekonstrukciji mosta na Đurđevića Tari, za čiju je namjenu NR Kine opredijelila donaciju od skoro pet miliona eura.

Pored predsjednika opštine i gospodina Shunqinga sastanku su prisustvovale i treća sekretarka u Ambasadi Kine Cai Pangyan i šefica Kabineta predsjednika Maja Rondović.

 

Kabinet predsjednika