U okviru projekta „Wool” održana radionica – heklanje i povezivanje sa tržištem

U okviru projekta “VUNA” (Wool as Outstanding Opportunity for Leverage – WOOL), koji Opština Pljevlja sprovodi u okviru INTERREG VB Jadransko-jonskog Programa 2014-2020, u srijedu  28. decembra 2022.godine, u sali hotela ,,Franca” u Pljevljima, održana je radionica: heklanje i povezivanje sa tržištem.

Jedna od tradicionalnih tehnika u Crnoj Gori je i heklanje koja se poslednjih decenija u dobroj mjeri izgubila, a sada je ponovo aktuelna u savremenom modnom dizajnu. Na radionici izrađivani su manji uzorci, različitih tekstura.

Tokom predavanja o značaju povezivanja sa krajnjim tržištem navedeno je nekoliko  dobrih primjera kako bi se u budućem period moglo raditi na uvezivanju svih koji učestvuju u stvaranju različitih proizvoda od vune.

Mr Jelena Đukanović, na kraju radionica, je zahvalila Opštini Pljevlja na shvatanju značaja vune i zalaganju na vidljivosti vune i njenom očuvanju. Tim povodom, menadžerki Opštine Pljevlja Nataši Marković, uručila je zahvalnicu.

Projekat WOOL, kojim rukovodi Tehnološki Park Pordenone SCPA iz Italije, sprovodi se u šest Jadransko-jonskih država: Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Grčkoj. U Crnoj Gori projekat se sprovodi na teritoriji dvije opštine, i to u opštini Pljevlja i opštini Žabljak.

Služba menadžera Opštine Pljevlja