U Pljevljima održana info sesija u susret II pozivu ”Program grantova za zapošljavanje”

Danas je u Sali Skupštine opštine Pljevlja, u organizaciji Zavoda za zapošljanje Crne Gore i uz podršku Opštine Pljevlja, organizovana Info sesija u cilju promocije poziva i pružanja pravovremenih informacija  o ‘Programu grantova za zapošljavanje’ nezaposlenim licima.

Ovaj projekat je dio Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu vrijednog 18 miliona eura, koji se finansira  od strane Evropske unije- posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori.

Prezentaciji su prisustvovali director ZZZCG g-din Suljo Mustafić i potpredsjednik opštine Pljevlja g-din Mervan Avdović.

“Drugi javni poziv programa grantova za samozapošljavanje biće objavljen krajem marta, a pravo učešća će imati nezaposlena lica koja su na evidenciji najmanje četiri mjeseca. Svi koji budu imali dobar biznis plan mogu se nadati bespovratnoj pomoći od 3 do 7,5 hiljada eura”, istakli su predstavnici Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Cilj Programa je podrška rješavanju problema nezaposlenosti, odnosno podsticanja preduzetništva, samozapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta. U prvom pozivu od 135 prijavljenih kandidata, na teritoriji Crne Gore, njih 94 je dobilo sredstva i potpisalo ugovor.

“Neophodno je da Crna Gora, kao zemlja koja teži da postane članica EU ostvari inkluzivni rast. Ova  sredstva posebno će podržati ranjive grupe, stvoriti nove biznise i otvoriti nova radna mjesta za žene, mlade i dugoročno nezaposlene. Ovo je konkretna podrška crnogorskoj, a samim tim i pljevaljskoj privredi i preduzetništvu”,saopšteno je tokom info sesije.

“Opština Pljevlja je uvijek imala dobru saradnju sa ZZZ CG, Biroom rada Pljevlja i nadam se da će tako biti i po pitanju realizacije ovog projekta. Opština Pljevlja  će pomoći svim zainteresovanim kandidatima pri izradi biznis plana kroz Službu menadžera i ostale službe opštine”, naglasio je potpredsjednik opštine Pljevlja Mervan Avdović, dodajući da budućim korisnicima granta želi mnogo uspjeha pri realizaciji biznis ideja i da se nada da će se sredstva domaćinski i na pravi način iskoristiti za pokretanje i vođenje sopstvenog biznisa.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore g-din Suljo Mustafić nakon održane info sesije razgovarao je i sa predsjednikom Opštine Pljevlja g-dinom Igorom Golubovićem i tom prilikom je konstatovana dobra saradnja dvije instutucije, na čijem unapređenju treba raditi i u budućem periodu. 

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja