Uručena godišnja priznanja iz oblasti sporta za 2020. Godinu

Prigodnom ceremonijom u skladu sa poštovanjem mjera Insistituta za javno zdravlje usled pandemije Covid -19, danas je u Domu kulture održana tradicionalna dodjela nagrada najboljim sportistima i sportskim radnicima u 2020. godini.

Nagrađenima su Odlukom komisije za dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta, prigodne novčane nagrade i plakete uručili Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović i Sekretarka za društvene djelatnosti Emina Salihović.

Predsjednik Golubović čestitao je nagrađenim sportistima i naglasio da kraj svake kalendarske godine bude prilika za sumiranje rezultata rada na svim poljima, za retrospektivu i analizu realizovanih aktivnosti, a samim tim i podsjećanje da su Pljevlja decenijama unazad prepoznata kao grad sporta i sportskog duha.

„Sportisti su uvijek bili pravi i istinski predstavnici naše Države, a današnji sportisti Pljevalja su ponos i heroji našeg grada. Oni su se ove godine takmičili i donosili zapažene sportske rezultate, čak i u uslovima kada se zbog nepovoljne zdravstvene i epidemiološke situacije sport u cijelom svijetu suočio sa velikim izazovom koji donosi epidemija virusom Covid 19. Vi ste naučli ono što se ne može dovoljno naučiti formalnim obrazovanjem, a to je da se timskim radom najlakše dolazi do pobjeda, naučili ste kako treba da se ponašate kada se borite sa slabijim od sebe, kako da cijenite protivnike i konkurente, ali i kako da se ponašati kada budete pobijeđeni od boljeg od sebe“

Golubović je izrazio zadovoljstvo što je posebna nagrada za ostvarenje i afrimaciju sportskih rezultata u proteklom periodu posthumno pripala Miri Topović i Dušku Miliću, koji su svojim sportskim rezultatima i aktivnostima ostavili značajan pečat u svojim sportskim kolektivima.

„Napomenuću da je Opština Pljevlja u 2020. godini sufinansirala 19 sportskih klubova. U 2020. godini naši sportisti su ostvarili zapažene rezultate. Ove godine imamo dva ekipna prvaka, jednog u seniorskoj, jednog u pionirskoj konkurenciji, a u pojedinačnim konkurencijama imamo 9 državnih prvaka, od čega dva seniorska, dva juniorska, jednog kadetskog i četiri pionirska. Napravili bi rezultate u ostalim sportskim granana, ali obzirom da se ove godine zbog pandemije konoavirusa nisu održala državna takmičenja u skijanju, karateu i kik boksu itd, te iz tih razloga imamo manji broj državnih prvaka.Dobrim ulaganjima u ekipne sportove 4 pljevljaske ekipe se nalaze u najvećem rangu državnog takmičenja, iz košarke, fudbala, rukometa i odbojke“, zaključio je Golubović i napomenuo da su godišnja izdvajanja Opštine Pljevčlja za sport bila 535.000 eura, od čega je 300.000 eura opredijeljeno kvalitetnom sportu.

Podsjećamo, nagrađeni laureati su:

Najbolji sportista – Selmanović Alija, član kik– boks kluba „Pljevlja“;

Najbolja sportistkinja – Čakar Majda, članica OK „Rudar“;

Mladi perspektivni sportista – Radović Ivan, član KK „Pljevlja“;

Mlada perspektivna sportistkinja – Miletić Maja, članica FK „Breznica“;

Sportska ekipa godine – ŽFK „Breznica“;

Sportski radnik godine – Maksimović Slavka iz KK „Potoci“ i

Trener godine – Jestrović Budimir iz AK „Rudar“, a

Komisija je donijela odluku da se ove godine za ostvarene rezultate u prethodnom periodu, posthumno nagrade Mira Topović kao i Dušan Milić.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja