Uskoro u ulici Mila Peruničića nova parking mjesta

Sa zakašnjenjem od pola godine zbog rješavanja imovinsko – pravnih odnosa i prilagođavanja zatečenog stanja projektnoj dokumentaciji,  u ponedeljak (26. aprila 2021. godine) je počela izgradnja parkinga sa 41 parking mjestom u ulici Mila Peruničića.

Izvođač radova, pljevaljska firma “Ving” doo trenutno izvodi zemljane radove. Ukupna vrijednost projekta iznosi 74.029 eura, a rok za izvođenje je 60 dana.

Lokalna samouprava odgovorno pristupa uređenju javnih površina u gradu, samim tim i uređenju parkirališta i obezbjeđenju novih parking mjesta na prometnim lokacijama i u većim naseljima.

S tim u vezi,  očekuje se i skorija izradnja dodatnih 40 parking mjesta na dvije parking lokacije u blizini  vrtića “Eko bajka”, za koje je Opština Pljevlja – Direkcija za izgradnju uradila projekat.

U toku je i izrada projekta parkinga u dvorištu zgrada GM5, GM6 i GM4 u naselju Gornji Moćevac, čijom realizacijom će se značajno izvršiti značajno rasterećenje uličnog dijela ulica II Proleterske i Baja Mirkovića u navedenom naselju. 

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja