Završen drugi Konkurs za dodjelu stipendija Opštine Pljevlja – stipendije za četiri studenta

Na drugom Konkursu za dodjelu osam studentskih stipendija školske 2019/20. godine, koji je raspisao Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja prijavilo se ukupno sedam studenata, od kojih su četiri studenta ispunila sve uslove tražene konkursom.

Dobitnici stipendije Opštine Pljevlja po drugom Konkursu su:

  1. STUDENT ZAVRŠNE GODINE STUDIJA Milan Beljkaš, Farmaceutski fakultet, prosjek 9.90;
  2. STUDENTKINJA SPECIJALISTIČKIH STUDIJA Nikolina Radović, Filozofski fakultet, prosjek 9.14;
  3. STUDENT DOKTORSKIH  STUDIJA Marko Petrić, Tehnički  fakultet, prosjek 10.00 i
  4. STUDENT DOKTORSKIH STUDIJA Marko Pejatović, Građevinski fakultet, prosjek 9.93.

Konkursom je bilo propisano da pravo učešća imaju studenti završne godine osnovnih akademskih i strukovnih/primijenjenih studija, studenti specijalističkih akademskih i strukovnih/primijenjenih studija i studenti doktorskih akademskih studija, bez obzira na mjesto studiranja, sa prebivalištem na teritoriji opštine Pljevlja, pod uslovom da su prvi put upisali semestar studijske godine, da su tokom studiranja ostvarili srednju ocjenu položenih ispita najmanje 8 (osam) i da su nezaposleni, osim studenata doktorskih studija.

Pravo učešća na Konkursu imali su:

  • studenti završne godine osnovnih akademskih i strukovnih/primijenjenih studija (po jedan student) na sledećim fakultetima: Farmaceutski/Stomatološki fakultet;
  • studenti specijalističkih akademskih i strukovnih/primijenjenih studija (po jedan student) na sledećim fakultetima: Prirodno-matematički fakultet; Pravni/Ekonomski fakultet; Građevinski/Arhitektonski fakultet; Filozofski fakultet i Mašinski/Metalurško-tehnološki fakultet, te
  • studenti doktorskih akademskih studija (po jedan student) na sledećim fakultetima: Prirodno-matematički fakultet i Građevinski/Arhitektonski fakultet.

Stipendija za studente završne godine osnovnih studija iznosi 70 % obračunske vrijednosti koeficijenta u bruto iznosu, dok stipendija za studente specijalističkih i doktorskih studija iznosi 80 % obračunske vrijednosti koficijenta u bruto iznosu. Stipendije se dodjeljuju za jednu studijsku godinu i isplaćuju se u 10 mjesečnih rata.

Sredstva za ovu namjenu su predviđena Budžetom opštine Pljevlja u okviru pozicije Studentske stipendije, u skladu sa zaključenim ugovorima.

Sekretarijat za društvene djelatnosti i primalac stipendije zaključiće ugovor o stipendiranju, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze između stipendiste i opštine Pljevlja, u roku od 15 dana od dana donošenja odluke.

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja