40.000 eura podrške mladim porodicama za rješavanje stambenog pitanja: Javna rasprava do 19. septembra

Opština Pljevlja pripremila je i uputila građanima na javnu raspravu Odluku kojom dodjeljuje bespovratna sredstva mladim porodicama za rješavanje stambenog pitanja.

Odlukom se omogućuje  nova mjera, kojom se prvi put mladim porodicama i samohranim roditeljima sa teritorije Pljevalja pruža mogućnost da kupe stan, izgrade ili kupe kuću po povlašćenim uslovima, i to kroz sufinansiranje mjesečne rate stambenog kredita, odnosno sufinansiranje kamate za stambene kredite koju će dobijati od Opštine Pljevlja u narednih deset godina.

Nacrtom Odluke je definisano da se sufinansiranje kamate za stambene kredite može ostvariti u iznosu do 100 eura mjesečno, u periodu do 10 godina, pod uslovom da je stambeni kredit odobren u godini javnog poziva ili godini koja prethodi godini javnog poziva.

Opština Pljevlja je za ovu pronatalitetnu mjeru, kojom će se mladim porodicama ili samohranim roditeljima pružiti potpora da što prije riješe svoje stambeno pitanje i zadrže se u Pljevljima, izdvojila je sredstva u iznosu od 40.000 eura.

O Odluci, koja je dostupna na Zvaničnoj stranici Opštine Pljevlja, organizovana je, u skladu sa Zakonom, javna rasprava koja traje do 19. septembra.

Centralna javna rasprava biće održana 14. septembra u zgradi Skupštine opštine.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja