59. МОСИ ИГРЕ У УЖИЦУ ОД 10-14. ЈУЛА 2024. ГОДИНЕ

У петак 1. децембра 2023. године у Ужицу су одржане сједнице Сталног комитета и Скупштине МОСИ игара „Ужице 2024″. Сједницама је присуствовало више од 30 делегата из градова и општина учесника МОСИ, а испред Општине Пљевља сједницама је присуствовала ВД Секретарка Секретаријата за спорт и младе Милица Секулић. Том приликом, замјеник предсједника Општине Колашин Миодраг Булатовић, испред претходих организатора МОСИ „Колашин 2023″, поднио је Извјештај о реализованим играма, а након тога извршена је примопредаја руковођења Скупштином и Сталним комитетом. Испред Града Ужица делегатима Скупштине обратио се Ратко Трмчић – Члан Градског вијећа задужен за друштвене дјелатности.

На самој Скупштини донијете су сљедеће одлуке. Термин одржавања 59. МОСИ игара Ужице 2024″ је од 10-14. јула 2024. године. Узимајући у обзир да општина Ужице посједује базен, као и све већу популарност баскета 3×3 који је и на програму Олимпијских игара од 2017. године, уврштена су још три спорта у програм игара, а то су: пливање (мушкарци), ватерполо (мушкарци) баскет 3х3 (мушкарци и жене). У чланство МОСИ примљена је и Општина Љубовија.

Према ријечима организатора 59. МОСИ игара „Ужице 2024“ први задаци су већ успијешно обављени и нема сумње да ће предстојеће МОСИ игре у Ужицу, бити најмасовније и најбоље организоване игре.