Adaptirani sportski tereni u Pljevljima

Sprovođenjem aktivnosti planiranih Strategijom razvoja sporta opštine Pljevlja za period 2018 – 2021, Opština Pljevlja je za potrebe građana, a naročito mladih, krenula u realizaciju adaptacije otvorenih sportskih terena na području grada.

Uređena je i prva spotrska površina – poligon za male sportove kod Doma Vojske Crne Gore. Na terenima za košarku, odbojku, mali fudbal i rukomet osvježena je betonska podloga, obnovljen dio sportskog mobilijara, sanirane su štete na okolnoj zaštitnoj ogradi i urađeni ostali potrebni radovi kako bi se ovi tereni priveli namjeni i koristili građanima koji se bave ovim vidom sportske rekreacije.

„Ono što se planira u narednom periodu je da uz pomoć Vlade Crne Gore, a kroz obezbijeđena sredstva obnovimo sportski teren kod Gimnazije „Tanasije Pejatović“ koji je decenijma unazad bio mjesto okupljanja na tradiocinalnom turniru u basketu. Teren „gimnazijskog igrališta“ na kome su stasale mnoge generacije vrhunskih košarkaša, svojom pozicijom u strogom centru grada zaslužuje da se adaptira i privede namjeni“, saopšteno je iz Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja.

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore Opština Pljevlja realizovala je i izgradnju novog terena za male sportove u naselju Gagovića imanje, koji je savremenim izgledom i tartan podlogom značajno unarijedio sportski ambijent grada.

Lokalna uprava će u narednom periodu raditi na stvaranju uslova za sanaciju i  adaptaciju  ostalih otvorenih terena u našoj opštini i to: terena Avdovina, terena Pavina Njiva, terena kod osnovnih škola „Salko Aljković“ i „Boško Buha“, škola na Gukama i Kominima, terena na Radosavcu, kao i svih ostalih mini terena gdje za to postoji potreba.

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja