Ove sedmice ( srijeda i petak) dvije projekcije filmova

U srijedu 26.avgusta sa početkom u 20h u sali Doma kulture, održaće se projekcija filma „Isijavanje“. Besplatne ulaznice se mogu preuzeti na dan projekcije od 12h na biletarnici Doma kulture.

Isijavanje (engl. The Shining) je horor film režisera Stenlija Kjubrika iz 1980. Film je zasnovan na istoimenom romanu Stivena Kinga. Sa briljantnim glumačkim ostvarenjima, zastrašujućim scenografijama, kadrovima iz snova i šokantnošću, Kjubrik je napravio jedan od najboljih horor filmova svih vremena. Uloga Džeka Torensa poverena je Džeku Nikolsonu, koji dolazi u elegantni, izolovani hotel, kao vansezonski kućepazitelj sa suprugom (Šeli Duval) i sinom (Deni Lojd). Torens nikada ranije nije bio tamo – ili možda jeste? Odgovor leži u vremenu duhova koje dovodi do ludila i ubistva.

Žanr: horor

Režija: Stenli Kjubrik

Scenario: Stiven King (roman), Stenli Kjubrik i Dajana Džonson

Producent: Stenli Kjubrik

Glavne uloge: Džek Nikolson, Šeli Duval,Deni Lojd

Muzika: Vendi Karlos

Izdavačka kuća: Warner Bros.

Godina:1980.

U petak 28.avgusta sa početkom u 20h u sali Doma kulture, održaće se projekcija filma „Paklena pomorandža“. Besplatne ulaznice se mogu preuzeti na dan projekcije od 12h na biletarnici Doma kulture.

Paklena pomorandža (engl. A Clockwork Orange) je britanskoamerički film iz 1971. godine. Režirao ga je Stenli Kjubrik, po istoimenom romanu Entonija Burdžesa koji je objavljen 1959. godine.Film sadrži uznemirujuće, nasilne slike koje stavljaju akcenat na psihijatriju, maloletnu delinkvenciju, i druge socijalne, političke i ekonomske situacije u distopijskoj budućoj Britaniji.

Aleks (Malkom Makdauel), glavni junak, je harizmatični, sociopatski delikvent koga interesuje klasična muzika (naročito Betoven), silovanje, i ono što obuhvata termin „ultra nasilje“. On je vođa male grupe mangupa (Pit, Džordž i Dim), koji ih naziva „droogs“ (iz ruskog jezika drug, prijatelj, ortak). Film prati užasne kriminalne radnje družine, njegovo hvatanje, i pokušaj rehabilitacije kroz kontroverzno psihološko uslovljavanje.

Režija:            Stenli Kjubrik

Scenario:       Stenli Kjubrik

Producent:    Stenli Kjubrik

Glavne uloge:   Malkom Makdauel ,Patrik Magi

Kamera:         Klod Renoar

Godina:           1971.