Ambasador Slovačke u posjeti Pljevljima

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović primio je juče u svom Kabinetu ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori NJ.E. Borisa Gandela.

Predsjednik Golubović je upoznao ambasadora Gandela sa društveno – ekonomskim, geografskim i istorijskim karakteristikama Opštine, značajnim resursima iz oblasti energetike, rudarstva, šumarstva, poljoprivrede, budućim planovima i mogućnostima daljeg privrednog i društvenog razvoja najsjevernije crnogorske opštine, kao i sa važnim infrastrukturnim projektima koje realizuje Opština Pljevlja. 

Ambasador Gandel ovom prilikom je izrazio zadovoljstvo dolaskom u Pljevlja istakavši da su odnosi između Republike Slovačke i Crne Gore izuzetni i prijateljski i da saradnja sa svakim crnogorskim gradom treba da bude takva, a da je multikulturalnost i građanski epitet našeg grada i Države, najveći epitet s kojim treba da se ponosimo i da ga konstantno njegujemo.

Predsjednik Golubović i ambasador Gandel su se složili da postoji mogućnost za saradnju i produbljivanje odnosa Pljevalja sa nekim od slovačkih opština, pogotovo na polju kulturne, ali i na polju pravedne tranzicije, pri čemu bi Opština Pljevlja mogla da preuzme iskustva od nekih slovačkih gradova, koji su prije svega u svom razvoju oslonjeni na rudarstvo.

Nakon posjete Kabinetu, ambasador je u pratnji predsjednika Golubovića posjetio i JU Zavičajni muzej i stalnu arheološku postavku „Putevima homo-sapiensa“.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja