Amili Ćatović i Harisu Vreviću posebna priznanja predsjednika Opštne Pljevlja za humanost, plemenitost i društveno odgovoran rad

Lična i kolektivna odgovornost, pažnja i humanost moraju biti neizostavan dio svakog puta na našem zajedničkom cilju ka kontinuiranom doprinosu razvoju lokalnih i širih zajednica, a time i ka cjelokupnom društvenom progresu.

Samo u takvom pristupu leži ključ daljeg prosperiteta i jačanja društvenih vrijednosti.

Imajući  na umu da dobročinstvo i plemenitost mogu biti pokretači odgovora na izazove sa kojima se suočavamo, podržavajući brojne plemenite inicijative i nastojeći da u što većoj mjeri podržimo i pomognemo pojedincima suočenim sa ovakvim izazovima, uručena su Posebna priznanja predsjednika Opštine Pljevlja za humanost, plemenitost i društveno odgovoran rad i to Harisu Vreviću, pripadniku Vojske Crne Gore zaposlenim u ambulanti Vojno – medicinskog centra u Pljevljima i Amili Ćatović, članici NVU „Zračak nade“.

Haris Vrević, po zanimanju medicinski tehničar, zaposlen u ambulanti Vojno – medicinskog centra u Pljevljima, od početka širenja i borbe za spašavanje ljudskih života od posledica korona virusa se stavlja na raspolaganje i angažuje na ispomoć i rad u crvenoj zoni Covid odjeljenja Opšte bolnice Pljevlja i Covid ambulanti Doma zdravlja. U svom radu pokazuje veliku požrtvovanost, samoodricanje i nesebičnost . Daje nemjerljiv doprinos svojim svakodnevnim prekovremenim angažovanjem da liječenje i zbrinjavanje oboljelih bude što kvalitetnije, profesionalnije i sa minimlanim posledicama po pacijente, a  da pri tom stepen i kvalitet realizacije zadataka prilikom rada u službi ostane na visokom nivou.

Od dana kada se nakon 18 godina nadanja i borbe ostvarila kao majka i rodila svoj biser, svoju Medinu, borba majke Amile Ćatović nije stala, već se nastavila. Hrabro i nesebično krenula je tamo gdje put nije bio ucrtan, u borbu za bolje sjutra, za svaki udisaj i svaki osmjeh svoje mezimice, ali ujedno i za svu djecu koja su rođena drugačija.

Zbog snage, vjere koju nosi, koju daje svom djetetu u najžešćim bitkama koje život znače, zbog snage koju daje svim roditeljima sa sličnim problemima, ali i onima bez takvih borbi, zbog zadovoljstva i osmjeha koje daje djeci „Zračka nade“, majka Amila Ćatović dobitnica je posebnog priznanja predsjednika Opštine Pljevlja.