Potpisan Protokol o saradnji između Opštine Pljevlja i Asocijacije menadžera Crne Gore

Prepoznajući izuzetan potencijal naše opštine, kao i velike mogućnosti saradnje u cilju unapređenja privrednog  ambijenta i razmjene iskustava između lokalne samouprave i privrednika, sa jedne strane i menadžera sa druge strane, predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović i predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković, su u petak 19.11. u Kabinetu predsjednika Opštine potpisali Protokol o saradnji.

Predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović istakao je da je zadovoljstvo Opštine što je potpisala ovakav jedan protokol o saradnji sa Asocijacijom koja predstavlja najbolje crnogorske menadžere i rukovodioce i time nudi najbolji set iskustva, koristeći savremene alate i metode upravljanja. Golubović je naglasio da u Pljevljima funkcioniše nekoliko komunalnih preduzeća koji su, na žalost, recidiv jednog prevaziđenog načina korporativnog  upravljanja i da će u ovom smislu, iskustva Asocijacije i šta ovaj sporazum nudi dosta pomoći u daljem radu.

Predsjednik Asocijacije Budimir Raičković, naglasio je da je akcenat ovog Protokola da se aktivnosti Asocijacije menadžera prošire i na ostale gradove Crne Gore i da su Pljevlja pravi primjer za to. Saradnja sa Opštinom Pljevlja postoji već duži niz godina, a kroz potpisivanje ovog Protokola je i formalizovana. 

Suština Protokola je dijeljenje zajedničkih vrijednosti i ciljeva, usmjerenih na promociju i unapređenje privrednog i poslovnog ambijenta i promociju ekonomske saradnje među poslovnim udruženjima, privrednim subjektima i lokalne samouprave, poboljšanje kvaliteta života građana, kao i profesionalno usavršavanje menadžera iz privatnog i javnog sektora na području opštine Pljevlja.

Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) je udruženje profesionalaca koji se bave menadžerskim poslovima i punopravna je članica Evropske konfederacije menadžera.
Osim potpisivanja protokola, predstavnici Asocijacije su se susreli i sa značajnijim privrednim subjektima, te menažderima pljevaljskih firmi i kompanija, kako bi im predstavili svoj rad i razmotrili mogućnosti buduće saradnje.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja