БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА ПРЕДСЈЕДНИКА ОПШТИНЕ ПЉЕВЉА ДР ДАРИЈА ВРАНЕША

Предсједник Општине Пљевља др Дарио Вранеш честитао је Божић Његовој Светости Патријарху српском г. Порфирију, Његовом Преосвештенству Епископу милешевском г. Атанасију, Архијерејском намјесништву пљеваљском, као и свим вјерницима Српске православне цркве, са жељом да га проведу у љубави, миру и слози.

– Празник Рођења Господа Исуса Христа је дан када сви вјерници наше свете Српске православне цркве, са неизмјерном љубављу и са молитвом у срцима приступају нашим светињама. Надахнут радошћу великог Витлејемског догађаја, српски народ је вјековима пролазио кроз највећа искушења, знајући да је оваплоћењем Богочовјека на земљу сишла неизмјерна благодат, саопштио је др Вранеш, поручујући да је саборност српског народа врховни циљ коме требамо тежити.

У Божићној честитци предсједник Вранеш је подсјетио и на повјерење већинског српског народа пљеваљског у своју Цркву и своје пастире.

– Вјековима су Пљевљаци хрлили Светотројичкој светињи, али и осталим нашим светињама, знајући и у тим најтежим тренуцима тирјанске страховладе, да је крајња побједа добра, те да нема васкрсења слободе без милости Божије. Наши пастири, попут Светог Саве и Патријарха Варнаве, освјетлили су нам пут животни и показали правац којим требамо да идемо. Тако је било и током крстоносних литија, када смо збацили јарам вишедеценијске неправде. Тада су пљеваљски Срби показали да знају ко су, завријеђујући дивљење и поштовање свих наших владика и цијелог српског народа. Из Пљеваља је послата слика слоге и љубави коју нису могли да унизе и његови највећи непријатељи, нагласио је предсједник Вранеш и подсјетио да су Пљевља препознатљива и по мултиконфесионалном складу и суживоту, истичући наду да ће то бити потврђено и овог Божића, али и свих наредних – када будемо обиљежавали празник оваплоћења Богочовјека Христа.

На крају, предсједник Општине Пљевља је поздравио вјернике Српске православне цркве традиционалним поздравом: МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!